En un acte protocolari celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Cornudella de Montsant, el xef del Restaurant Quatre Molins, Rafael Muria ha rebut de la mà del president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, la simbòlica jaqueta de cuina de l’associació. Muria ha estat acompanyat pels xefs amb Estrella Michelin de la demarcació de Tarragona que també formen part del Consell d’Experts de l’AEHT: Pep Moreno, del Restaurant Deliranto (Salou), Arnau Bosch, dels restaurant Can Bosch (Cambrils), Jeroni Castells, del restaurant Les Moles d’Ulldecona (Ulldecona), Fran López, del restaurant Villa Retiro (Xerta) i Ruben Campos, del restaurant Rincón de Diego (Cambrils)

El Consell d’Experts es va constituir l’any 2018 amb les quatre estrelles Michelin tarragonines i amb el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb l’objectiu d’aglutinar professionals del sector, reconeguts per la seva trajectòria i experiència que, gràcies als seus coneixements, esdevinguessin un referent, un recolzament, una eina per compartir experiències i un motiu d’orgull de pertinença a l’AEHT, pels 700 socis que en formen part. Avui en formen part les sis estrelles Michelin citades i els restaurants que compten amb la distinció Sols Repsol.

Francesc Pintado, president de l’AEHT, ha remarcat que “és un orgull que el Rafel formi part del Consell d’Experts” i ha volgut “agrair a totes les Estrelles Michelin que avui l’han acompanyat”. Pintado ha manifestat també que “tot i ser un dia especial i dels alegres per les persones que formen part de la família de l’AEHT; cal recordar la greu situació i el patiment que està vivint el sector”.

Muria i Pintado, en el moment de lliurament de la simbòlica jaqueta/ Foto: Vinassos.

Durant l’acte, el xef Rafel Muria ha volgut expressar que “és un orgull formar part del Consell d’Experts. i poder donar veu a la gastronomia del Priorat”. Muria ha comentat també que “des de molt jove va tenir clar que es volia dedicar al món de la gastronomia i que es va començar a preparar en aquest sentit quan tenia 15 anys”. En el seu parlament ha agraït el suport que ha rebut al llarg d’aquests anys, començant pel suport de la seva família a l’hora d’escollir la seva trajectòria professional. Recordem que el xef Rafel Muria, nascut al Perelló en una família de llarga tradició abellera, va arribar a Cornudella amb 23 anys -i després de treballar a París- de la mà del celler Ronadelles per inaugurar una nova etapa del restaurant Quatre Molins.

Segons explica el seu currículum, Muria és diplomat al 2012 a l’Escola Hofmann de Barcelona. A partir d’aleshores comença la seva carrera professional al Restaurant Villa Retiro de Xerta (una estrella Michelin). Posteriorment iniciarà un “impressionant” recorregut per restaurants d’alt prestigi internacional. Cal anomenar el Restaurant Michel Bras a Lagiole, França (tres estrelles Michelin), o Villa Maiella a Pescara, Italia (una estrella Michelin). Aquesta trajectòria es veurà culminada en arribar a ser el segon xef a l’exclusiu restaurant parisenc L’Atelier de Joel Robuchon Saint-Germain (dues estrelles Michelin). Allí completarà un aprenentatge que li dóna una visió jove, lliure i heterodoxa de la cuina tarragonina

Per la seva part, l’alcalde de Cornudella de Montsant, Salvador Salvadó, ha aprofitat l’ocasió, per fer el lliurament al xef d’una placa de reconeixement de l’Ajuntament i ha destacat ‘l’esforç, la constància, la innovació i la creativitat del xef premiat”. També ha recordat que “l’estrella Michelin situa Cornudella al mapa gastronòmic internacional”. Roger Felip, president de l’entitat Priorat Enoturisme, ha destacat la qualitat gastronòmica de la comarca remarcant que “a la zona hi ha restaurants que estan fent molt bona feina, i possiblement rebrem més Estrelles Michelin en un futur”.

Xavier Gràcia, president del Consell Comarcal del Priorat, ha remarcat que “tenir una Estrella Michelin, abans era impensable, però que ha acabat demostrant la bona manera de fer de la comarca”.  Garcia ha posat especial èmfasi en “la importància que el món del vi ha tingut en la transformació de la comarca del Priorat, impensable pocs anys enrere” i ha destacat que ha estat un dels motors de progrés de la zona. El vi i la gastronomia són també factors molt útils pel futur que s’està impulsant dins d’uns paràmetres de respecte a un turisme cultural sostenible, ha indicat també Garcia.

Finalment, Francesc  Pintado,  ha destacat que “el Consell d’Experts és la nostra millor imatge i un reclam per ser reconeguts per la qualitat gastronòmica de la nostra zona. i el poder comptar amb una Estrella Michelin del Priorat amplia, encara més, l’abast, el potencial i la diversitat de la nostra excel·lència culinària”.