El celler Pla de Morei ha presentat la seva gamma de vins: REL. Es tracta d’una col·lecció de vins que mira enrere a la història vitivinícola del celler i recupera les varietats del territori on es troba, l’Anoia. Són vins monovarietats, elaborats únicament amb el raïm de la més alta qualitat, provinent exclusivament de les vinyes del celler
Els vins que conformen la col·lecció REL són vins que s’elaboren amb dues varietats recuperades de la zona de producció, la garnatxa peluda i el mandó. El vi REL Garnatxa Peluda és la màxima expressió del terroir calcari del celler, i recupera una varietat oblidada de la zona. “Un vi amb un color negre viu, que aporta notes de fruita vermella en boca i un postgust llarg, que tot en conjunt el converteix en un vi elegant i equilibrat i molt mediterrani. Així mateix, el vi REL Mandó és ideal per gaudir d’una experiència refrescant en boca i plena de sabor, que pot acompanyar qualsevol moment especial. Amb un color rosat vibrant, en nas aporta delicades notes de maduixa i cireres, i ja en boca és un vi fresc, equilibrat i amb una acidesa harmonitzada a cada glop“, expliquen des del citat celler.
Són vins d’edició limitada a poc més de 2.300 ampolles, per a consumidors que busquen la màxima excel·lència, creats amb cura des de l’inici del procés amb una verema manual, ramell a ramell.
El celler Pla de Morei
El projecte de Pla de Morei s’inicia l’any 1997 amb una aposta i valors amb l’entorn que l’envolta: protegir-lo, preservar-lo i recuperar-lo. El celler ha apostat per una agricultura 100% ecològica, que ha estat punta de llança del projecte des dels seus orígens, que els ha convertit en pioners a la zona i els ha fet obtenir les certificacions més rellevants en matèries d’agricultura ecològica com el CCPAE, Delinat i NOP.
La seva responsabilitat amb l’entorn va més enllà de la mateixa vinya, per això, el celler ha iniciat un estudi de preservació de la biodiversitat de la finca amb l’objectiu d’extreure conclusions que ajudin a salvaguardar la flora i la fauna que formen part de l’ecosistema de Pla de Morei i la doten d’un carisma únic.
És a la primavera del 2018 quan el projecte de Pla de Morei pren forma gràcies a la primera verema. Un celler que té com a principal premissa el seu compromís i respecte per l’entorn en què es troba, l’Anoia, una zona de llarga tradició vitivinícola i que es reflecteix en totes les seves col·leccions de vins. Uns vins ecològics, elaborats amb varietats autòctones i internacionals, adaptades al territori, com és el cas de la gamma de Vins de Finca, amb el Filigrana, el Saial i el Mirador. Així mateix, la selecció Single Vineyard compta amb la gamma Riu de Gost, uns vins que destaquen per la seva acidesa i mineralitat.