L’onzena edició de la Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” ha superat totes les expectatives amb 40.000 persones visitants, 11.500 copes venudes i 75.258 consumicions realitzades en quatre dies i mig. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la gerent del Patronat de Turisme, Amèlia Rico, han fet balanç de les xifres i s’han mostrat satisfets per l’èxit d’una fira consolidada que ha batut rècords d’afluència i de transaccions econòmiques
L’alcalde de Cambrils ha destacat que “aquest pont del Pilar Cambrils va ser la tercera destinació de costa més triada de Catalunya segons el rànquing de Destinia i ha posat en valor els esdeveniments que fan que Cambrils sigui una ciutat dinàmica, divertida i amb propostes alternatives d’oci. Cal tenir en compte, que a més de la fira del vi, aquest cap de setmana Cambrils va acollir la Copa Espanya de Trial en bicicleta i un mercadet de salut i wellness organitzat per la Unió de Botiguers“.
Pel que fa a l’onzena edició de la mostra de vi i gastronomia, Klein ha recordat que “un dels trets diferencials i la clau de l’èxit de l’esdeveniment és la unió dels vins del territori amb la gastronomia dels restaurants cambrilencs, l’ambient familiar, la proximitat entre visitants i expositors, i un programa d’activitats complementàries que, com a novetat, enguany ha comptat amb el mercat La Sardineta de l’Associació d’Artesans de Cambrils“.
Per la seva part, la gerent del Patronat a repassat les xifres d’aquesta onzena edició i ha explicat que “la fira s’ha convertit en un reclam turístic de referència“. Les xifres d’aquests quatre dies i mig de fira: hi han passat al voltant de 40.000 persones (10.000 més que el 2019), que han comprat 11.500 copes (4.500 més) i han realitzat 75.258 consumicions entre Glups (tastos de vi) i Nyams (tapes). Les principals procedències de les persones visitants són Cambrils, les províncies de Tarragona i Lleida, Saragossa, Logroño i, a nivell internacional, França, Bèlgica, Suècia i Alemanya.
La fira ha comptat amb un total de 46 casetes i carpes i 48 empreses expositores (26 cellers, 2 vinacoteques, 12 restaurants i establiments d’alimentació i 8 d’artesania) “amb un alt nivell de fidelitat“, ha explicat Rico. Concretament, el 85% dels cellers són repetidors, un d’ells des de la primera edició i d’altres des de la segona. Com cada any, per cloure la fira, el Patronat passarà una enquesta de satisfacció als expositors per recollir punts de millora de cara a l’edició 2022.
Mesures sanitàries especials
El programa del 2021 ha inclòs 8 presentacions i tastos guiats, 4 showscookings i maridatges guiats, 2 tallers del vi per a la mainada, ambientació musical a les tardes (4 grups musicals i 2 solistes). A més, s’han realitzat dues sortides en catamarà amb tast guiat de vins del cellers de Rosa Maria Torres . Com a dada curiosa, durant els dies de la Fira les persones de l’equip del Patronat han recorregut 750 quilòmetres.
Finalment, la gerent ha destacat les mesures sanitàries i de seguretat que s’han introduït enguany com l’espai delimitat amb tanques, un control d’aforament amb un màxim de 1.200 persones al mateix moment, més distància entre casetes, l’ús de mascareta, més disposició de taules i cadires, la potenciació del servei de vigilància i neteja i una plonge al servei dels expositors de gastronomia per rentar estris i utensilis.