La 27a edició de la Fira de Falset serà segurament la més exitosa a nivell de participació de cellers i també per la gran resposta que ha tingut ja que entre divendres i dissabte s’havien venut ja més de 3600 tiquets de degustacions. Una participació que també extensiva a la pràctica totalitat d’activitats paral.leles com els diversos tastos, i l’èxit d’assistència al Tast de Blancs al Castell de Falset i el Tast de Carinyenes de Porrera realitzat el divendres nit. També el Tast de les Mines de Bellmunt i la 15ena edició del Tast amb Llops de Gratallops d’ahir dissabte van haver de penjar el cartell d’entrades exhaurides. Citar en especial aquesta darrera activitat ja que va viure una celebració certament especial al poder recuperar aquest esdeveniment al que hi estaven convidats tots els cellers que al llarg d’aquets anys hi han donat suport.

Aquesta nova edició de la Fira de Falset ha comptat amb la presència del President de la Generalitat, Pere Aragonès, la Presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí LLauradó, l’Alcalde de Falset, Caros Brull, la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, la Delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarés i els presidents de les DO Montsant i DOQ Priorat, Pilar Just i Salustià Àlvarez, respectivament.

Els màxims responsables dels citats organismes han fet una molt bona valoració de l’edició d’enguany de la Fira i de les ganes i projectes del sector per deixar enrere la situació complicada que els cellers han viscut aquesta darrers anys per culpa de la situació sanitària i del seu impacte en l’entorn social i econòmic. També tant Just com Álvarez no han volgut obviar el cas que afecta a diferents Denominacions d’Origen pel cas de les pressumptes iregularitats i la falsificació de segells de garantia realitzat a l’empresa ubicada a les Borges del Camp, Reserva de la Tierra. “Cal treballar per evitar que tot caigui en mans d’especuladors” ha dit el President de la DOQ Priorat.

L’acte d’inauguració d’aquest certamen firal ha servit també per retre homenatge a Ricard Pasanau, copropietari i cofundador del Celler Pasanau de la Morera de Montsant, que va morir el mes d’agost de l’any passat. Ha estat el seu germà, Albert Pasanau, qui ha recollit el reconeixement. També s’ha lliurat una distinció a la Cooperativa Falset Marçà. Per la seva part, l’Alcalde de Falset Carlos Brull ha recordat les diferents iniciatives que es van portar a terme per celebrar les dues darrers edicions tot i la pandèma i s’ha mostrat satisfet per tornar a la ‘normalitat’. En aquest mateix sentit, la Presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, que ha destacat “l’adaptació que la Fira ha tingut als nous temps i les noves circumstàncies“. Llauradó ha participat en una taula rodona amb Pilar Just i l’enòloga Sara Pérez, que han valorar el paper de la dona en el sector vitivinícola.

La fira presencial continua durant tot el dia d’avui i recodem que durant el mes de maig hi ha programats tot un seguit de visites i tastos als diferents cellers de les dues DO’s, una activitat que es va idear l’any passat i que s’ha decidit de mantenir en l’dició d’enguany.

Fotos galeria: Diputació de Tarragona, Incavi, Fira de Falset.

LA FIRA DEL VI DE FALSET OBRE PORTES AMB 70 CELLERS PARTICIPANTS I MÉS DE 60 ACTIVITATS A TOTA LA COMARCAR DEL PRIORAT