Amb més de 15 veremes d’experiència, fins ara dirigia l’elaboració d’espumosos i vins tranquils en Heretat Mastinell. En Privat, el seu rol enforteix el compromís amb la identitat del territori, aportant la visió cosmopolita i responsable que defineix a la marca. En Perelada, s’integra en l’equip sota la direcció de l’enòleg Delfí Sanahuja per a continuar impulsant la innovació, sostenibilitat i excel·lència

Nascuda a la ciutat alemanya de Bensheim (1983), però criada a Galícia, Sandra Estévez compta amb una dilatada experiència en les zones del Priorat i del Penedès. Llicenciada en Enologia per la Universitat de La Rioja, la seva primera experiència laboral va ser en Vinícola del Priorat el 2009, després de passar una temporada en Artesa Winery, en Napa Valley. Des de 2019, ha liderat la producció de vins i caves de llarga criança en Heretat Mastinell. Estévez, que prové d’una saga de viticultors, destaca la influència familiar en la seva manera de concebre el vi. “La meva família em va transmetre que la cura de la viticultura va molt més allà de l’elaboració del vi. Darrere de cada decisió sempre va estar el fort compromís amb la protecció d’un paisatge, el respecte a un llegat i la preservació de la història, sense qüestionar-se la rendibilitat de la petita vinya familiar”, explica Estévez.

Elaborar espumosos sempre va ser somni, un desig que ara es materialitza en Privat i Perelada, on dedica la seva passió i experiència a la creació d’acoblaments excepcionals. Sandra creu fermament “en el poder de les criances llargues, considerant-les essencials per a expressar tot el potencial dels caves, transmetent l’essència única de les vinyes en cada copa“. A més, està en la cerca constant d’aquells elements clau que “permetin que els caves elaborats amb nous mètodes mantinguin una qualitat excepcional, conservant el seu estil distintiu, amb gran personalitat i frescor“.

Per a l’enòloga, “la qualitat és la prioritat en cada verema i en cada procés de vinificació, buscant sempre que els seus vins siguin un reflex fidel de la terra, el clima i els costums que els envolten. Així, convida als qui els degusten a emprendre un viatge sensorial que els connecta amb la regió, sense importar el lloc del món en el qual es trobin“.

Sobre Perelada Caves
Perelada remunta els seus orígens al 1923, quan la família Mateu, dedicada al sector del metall i fundadora de la marca automobilística Hispano Suiza, es va instal·lar al Castell Perelada, a Girona. El celler va arribar al territori del cava quan, el 1979, va adquirir el seu celler a Vilafranca del Penedès amb l’objectiu d’elaborar principalment espumosos de llarga criança, alguns d’ells amb temps d’envelliment superiors als seixanta mesos i d’estil brut nature com a segell distintiu.

Des dels seus orígens empordanesos, “Perelada aporta una visió única al món del cava. Amb un enfocament que combina respecte a la història i visió innovadora, el celler ha sabut interpretar les característiques del seu per a produir espumosos d’alta qualitat amb els quals celebrar moments inoblidables. Els caves de Perelada destaquen per la seva frescor, elegància i equilibri, sent un testimoni del compromís de Perelada amb l’excel·lència i la innovació en cada ampolla“, expliquen fonts del celler.

Tots els espumosos de Perelada, que s’elaboren amb D.O. Cava, s’obtenen pel mètode tradicional amb una aposta creixent per les varietats locals, la marca continua innovant per a donar forma als caves del futur.