El projecte d’economia circular del grup tarragoní competirà amb altres 10 països en la final global, que se celebrarà a Barcelona del 25 al 27 de març

Torres Brandy Zero Challenge, la competició internacional de projectes de bars i restaurants sostenibles, ja té finalista espanyol. El grup El Pòsit, que compta amb 4 establiments i una cuina central a la província de Tarragona, s’ha erigit guanyador en la final local, celebrada aquesta setmana a Barcelona, pel seu innovador projecte d’economia circular, i competirà amb altres 10 països en la final global, que se celebrarà a la ciutat comtal del 25 al 27 de març.

El projecte del Pòsit, “Economia Circular (Reducció) Compost” va destacar entre les set propostes presentades per ser una solució pràctica i efectiva amb un component innovador. Es focalitza a donar una solució més sostenible als residus orgànics que generen els restaurants del grup El Pòsit per reduir-los en volum en un 90% gràcies a la incorporació d’una compostadora a la seva cuina central. Això els permetrà convertir totes les seves deixalles orgàniques en compost ric en nutrients, un procés que es durà a terme en 24 hores per evitar la producció de gas metà, i utilitzar-lo a les vinyes i camps d’ olivera dels que obtenen els seus vins i oli, essent un clar exemple d’economia circular

Ángel Pérez, gerent del grup familiar El Pòsit, va ser el responsable de presentar el projecte, que se sumarà a les accions sostenibles que des de fa anys duen a terme als seus establiments. “Tenim un ferm compromís amb l’economia circular i la sostenibilitat. A més de funcionar amb energia solar, estalviar energia, optimitzar el sistema de producció i aprovisionament mitjançant la intel·ligència artificial i utilitzar productes de proximitat i temporada, estem constantment buscant noves solucions per crear un impacte positiu en les persones, el territori i el medi ambient”, assegura Ángel Pérez.

El jurat, integrat per Alejandro Medina, Global Marketing Manager de Torres Brandy, la bartender i emprenedora Adriana Chia i l’enginyer Marc Basany, va destacar la qualitat dels set projectes presentats per part d’hotels, bars i restaurants, i l’entusiasme i passió dels seus responsables, demostrant que la sostenibilitat pot ser el motor de grans transformacions en el sector. Del projecte guanyador, Alejandro Medina va ressaltar que “no només reflecteix una solució pràctica i efectiva, sinó que també és un exemple de com la innovació pot generar un impacte positiu en el medi ambient i la societat“.

Propera cita: del 25 al 27 de març a Barcelona
A principis de març es donaran a conèixer els finalistes dels 11 països participants en la tercera edició de Torres Brandy Zero Challenge (Espanya, Itàlia, Romania, Finlàndia, Noruega, Regne Unit, Canadà, Estats Units, Mèxic, Xina i Corea del Sud). Els guanyadors locals es donaran cita a Barcelona, del 25 al 27 de març, per competir en la gran final i coronar el seu projecte com el millor projecte sostenible 2025 en el sector de l’hostaleria.

Impulsada per Torres Brandy, aquesta competició internacional ha ampliat el seu abast en aquesta tercera edició, tant en nombre de països participants com en tipologia de projectes. A més de bars i cocteleries sostenibles, enguany també s’ha obert la porta a projectes de restauració amb un impacte socioambiental positiu. Les propostes presentades han d’abordar reptes socioambientals concrets i tenir un impacte mesurable relacionat amb la reducció d’emissions de CO2 o de residus, el reciclatge de materials o la inclusió social, entre altres aspectes, a més de ser viables de realitzar. El guanyador, que s’anunciarà el 27 de març, rebrà 30.000 euros per fer realitat el seu projecte.

Peu de foto: El Pòsit, restaurant guanyador de la final local de Torres Brandy Zero Challenge 2025, celebrada a Talento Studio. D’esquerra a dreta, Marc Basany, Adriana Chia, Ángel Pérez i Alejandro Medina.