Les Sorts Vinyes Negres 2020 de Celler Masroig ha estat guardonat amb una Gran Medalla d’Or com a Millor Vi Negre de l’edició d’enguany del Concurs Mundial de Brussel·les. Una edició a la qual s’han presentat més de 7.000 referències de 49 països del món. A més d’aquest guardó, el vi ha estat també seleccionat com a Vi Negre Revelació Internacional de l’edició, consolidant així una de les marques icòniques de Celler Masroig, i especialment la que és considerada la referència per excel·lència de la categoria.
Els membres del jurat del concurs el defineixen com a “un buquet elegant i fresc que s’obre amb notes de tabac, xocolata i fum, enriquides amb accents vegetals de romer. Les espècies dolces i les notes de pebre li aporten complexitat. En boca, una acidesa vibrant i tonificant sosté les aromes de mora, culminant en un equilibri extraordinari i un final de gran qualitat”.
L’anyada 2020 d’aquest vi és especialment marcada per les intenses onades de calor. Aquestes i els contrastos tèrmics extrems van influir força en la varietat carinyena, “fent que expressi tot el seu caràcter mediterrani, oferint una potent combinació d’herbes aromàtiques amb intensos fruits vermells“. L’equip de Celler Masroig es mostra “molt feliç i satisfet per a aquests dos guardons que ratifiquen el seu projecte vitivinícola, així com la feina de l’equip tècnic i de camp, un equip jove que busca innovar, tot apostant per les varietats històriques de la zona“.
Sobre el vi
Les Sorts Vinyes Velles 2020 és cupatge de carinyena (95%) i garnatxa (5%). Amb un envelliment de 17 mesos en botes noves de roure francès i 12 mesos més en ampolla, el resultat és un vi de color cirera picota amb tons violacis, i aromes complexos de confitura de fruits vermells i negres, amb matisos de pebre negre, cacau o sotabosc mediterrani. L’entrada en boca és càlida, amb un post gust llarg i agradable.
L’anyada 2020 ha rebut altres distincions com ara 92 punts a l’edició 2025 de la Guia Peñín, 95 punts al Montsant Panel Tasting 2025 de la revista Decanter, o 90 punts al Tim Atkin MW. Catalan Wines Special Report 2025.