La Denominació d’Origen Tarragona -immersa en la celebració dels seus 80 anys d’història- ha presentat una proposta de maridatge de territori aquest dilluns a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, una jornada per posar en valor les referències guanyadores del darrer Concurs de Vins de la DO Tarragona amb cuina de territori.
Maria Rosa Blanch, presidenta de la DO Tarragona, ha manifestat que “és una alegria gran pel nostres cellers tenir els nostres vins en aquest espai, penso que actes com el d’avui ajuden a posar en valor la riquesa que tenim al nostre territori tant pel que fa a la gastronomia com els seus vins, i la bona harmonia que hi ha entre tots dos“.
El tast guiat amb degustació ha estat conduït per Dorian Picart, el jove sommelier d’El Celler de Can Roca i un dels dos participants espanyols del darrer Bootcamp organitzat per l’Associació Internacional de Sommeliers, que ha manifestat que “Ha estat una proposta molt interessant per veure la diversitat de maridatge que ofereixen els vins de la zona com xarel·los, macabeus, entre altres varietats que defineixen a la DO“. Els vins guanyadors de la 31a edició del Concurs de Vins de la DO Tarragona, celebrada el passat mes de maig, s’han complementat amb les creacions culinàries de territori de Pau Feliu i Alberto Pontón del restaurant Cup Vell de Tarragona. La jornada ha volgut mostrar la versatilitat dels vins de la DO amb productes gastronòmics de la zona.
La jornada ha comptat amb la presència de Joan Gené, director general de l’INCAVI, que ha donat la benvinguda als assistents destacant que “els que som de la zona tenim el plaer de conèixer i gaudir d’aquests vins, que malauradament en moltes ocasions són desconeguts pel públic, per això els animem a descobrir-los i gaudir-los“.
Aquesta acció s’emmarca dins del cicle d’activitats enogastronómiques, amb motiu de l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, que organitza l’INCAVI per ressaltar la importància del vi català com a part integrant de la cultura, la gastronomia i el patrimoni del territori.