Aquest nou vi PELL DE LLOP elaborat amb macabeu 100 % suposa que primer ‘vi natural’ elaborat  pels cellers del grup Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles i Cara Nord (DO Costers del Segre). El raïm pertany a unes vinyes ubicades a 730 metres d’altitud al municipi de Vilosell. Es tracta d’un vi ecològic certificat pel CCPAE i apte per a vegans. La seva verema es va portar a terme de manera manual amb una producció seleccionada d’un total de prop de 5.000 quilos collits el setembre de l’any 2024.

Pel que fa a la seva elaboració, cal destacar que el raïm es desrapa i s’encuba en un dipòsit d’acer
inoxidable, on fermenta durant 11 dies amb les pells, a temperatura controlada entre 16-20ºC, fent pigeages diaris. Es descuba i es premsa just quan acaba la fermentació alcohòlica i la malolàctica. Des de principis d’octubre, reposa en un fudre de roure francès de 3.200 L durant 6 mesos. Aquest mètode de vinificació ha estat recuperat d’una antiga metodologia de vi natural de la varietat local
Macabeu, cercant nous matisos en el vi blanc resultant.

Amb una producció molt limitada, “es considerada una microvinificació amb la mínima intervenció. Aquesta baixa producció permet un enfocament artesanal i una atenció meticulosa de cada detall. Amb una graduació de 12,5%, cal dir que s’ha elaborat sense sulfits afegits“, comenten.

Nota de tast: Color daurat amb reflexos ambarins. Possible presència de pòsits naturals degut a la
mínima intervenció. Aromàticament complex i canviant. Notes de flors blanques com la flor de taronger, fruita blanca com la pera i fruita cítrica, amb presència herbàcia. També hi pot haver matisos lleugerament oxidatius i lleus tons salins. Entrada directa amb textura voluminosa i tanins lleugers (provinents de la pell), que aporten estructura. Bona acidesa que equilibra el cos del vi. Regust llarg, amb persistència de notes amargues fines, fruita madura i record de pell de taronja i espècies suaus.