Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs Brut Reserva 2019 ha estat triat com el millor escumós de la Guía Vinos Goumets 2026. Els premis d’aquesta prestigiosa publicació, que reflecteixen les preferències actuals del públic aficionat al vi, s’adjudiquen a partir dels vots emesos pels seus usuaris i lectors en la web del Grupo Gourmets.

Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs Brut Reserva 2019 està elaborat amb pinot noir, trepat i xarel·lo, tres varietats procedents de dues zones climàtiques i de tres vinyes, on mostren la seva millor expressió. Pinot noir del Segrià (de clima continental) és la varietat predominant i aporta frescor i potencial d’envelliment. D’altra banda, trepat, de Conca de Barberà (continental) i xarel·lo, del Penedès (mediterrani) complementen el cupatge.

De color groc pallós intens amb reflexos daurats molt vius i matisos porpres, té una bombolla fina i delicada ben integrada que provoca un rosari perfecte de corona uniforme i duradora. En nas, trobem exquisides aromes de flors blanques i també fruits vermells, els matisos més genuïns del raïm pinot noir. Unes aromes que es tornen a notar en boca, on mostren cos, delicadesa i una notable frescor“, expliquen fonts del celler.

La col·lecció Ars Collecta és el llegat de gairebé cinc segles de saber fer enològic. L’experiència i el coneixement exhaustiu de les vinyes de Codorníu han permès crear aquest cava únic que, segons l’enòleg de Codorníu, Bruno Colomer, “té una extraordinària elegància, propiciada per la varietat pinot noir. Aquesta elegància, combinada amb una acidesa altíssima, ens obre un ampli ventall d’experiències gastronòmiques“.

La Guía Vinos Gourmets ha donat a conèixer recentment els guanyadors de la 41a edició dels seus premis després d’analitzar les valoracions rebudes entre novembre de 2024 i el 31 de maig de 2025. Únicament han estat premiats aquells vins i professionals que han rebut més valoracions i que no havien estat reconeguts en la mateixa categoria durant els últims cinc anys.

La cerimònia de lliurament de guardons tindrà lloc durant la 39 edició del saló Gourmets de Madrid, que se celebrarà del 13 al 16 d’abril de 2026 a Ifema.

Sobre Raventós Codorníu
Raventós Codorníu és la companyia cellerera més antiga d’Espanya i la creadora del cava. L’empresa compta amb cinc segles d’història i una experiència que combina tradició i modernitat, la qual cosa dona com a resultat cellers líders a les seves regions vinícoles, capaços d’innovar i donar resposta a la creixent demanda de caves i vins singulars. Amb quinze cellers emblemàtics repartits per Espanya, l’Argentina i Califòrnia; així com 3.000 hectàrees de vinya en gestió, Raventós Codorníu és un dels principals líders mundials en viticultura i saber enològic.

Com a empresa B Corp des de 2025, en Raventós Codorníu el desenvolupament sostenible és un factor clau, prova d’això és el propòsit corporatiu de “Donar valor a la terra” i la visió de convertir-se en la companyia vitivinícola sostenible de major creixement. El seu compromís es basa en un model de negoci que respecta l’origen, el territori i a les persones, contribuint així a la sostenibilitat i al benestar social i ambiental. Un enfocament que garanteix la regeneració del valor en tota la cadena, des de l’arrel fins a l’ampolla.