El Penedès acollirà, els dies 10 i 11 de novembre, la segona edició del Cava Meeting, sota el títol El Territori del Cava. La gran cita internacional organitzada per la D.O. CAVA reunirà més de 90 professionals de primer nivell del sector vitivinícola, procedents de tot el món. S’ha preparat un programa únic de tastos i també un ampli contingut de la més alta qualitat i rellevància.

El president de la D.O. CAVA, Javier Pagés, destaca que “si en la primera edició celebrada a Barcelona i en diverses Caves del Penedès i Alella establim les bases per a trobar com canviem la percepció del Cava, ara volem perseverar a potenciar la seva excel·lència i insistir en la promoció internacional d’un dels vins escumosos de qualitat més exportats del món“. Javier Pagés advoca per “reforçar els segments més qualitatius del sector per a diferenciar-los encara més dels Caves de menor criança i major volum“.

Per la taula de debat desfilaran representants de grans elaboradors de prestigi del món, grans productors de Cava o experts universitaris internacionals. Es debatrà sobre les llargues criances en escumosos elaborats seguint el mètode tradicional. L’excel·lència del mètode tradicional, amb experts internacionals d’universitats i diferents zones vinícoles d’escumosos del món, presentaran les últimes novetats i reptes en l’elaboració de vins escumosos amb el mètode tradicional. Participaran en aquestes talks, Charles Zuker, professor de Bioquímica i Biofísica Molecular i de Neurociència en la Universitat de Columbia, Gabriel Lepousez, investigador en l’Institut Pasteur o Cristina Mercuri, una de les personalitats del món del vi italià i fundadora de Mercuri Wine Club, Pere Pons, professor de l’Universitat Rovira i Virgili i enòleg Cava Miquel Pons. i la D.O. CAVA.

A més, la segona edició del Cava Meeting inclourà un inèdit tast amb Caves de més de 100 mesos de criança en rima. La dirigiran Essi Avellan MW, experta en vins escumosos, i el periodista i sommelier Ramon Francàs i un sommelier internacional. Ferran Centelles prepara també un gran tast que consistirà en un agermanament entre les denominacions d’origen Cava i Jerez. Es posarà l’accent en els processos d’autòlisis i oxidació de sengles vins, buscant allò que els uneix. Alhora, s’intentarà descobrir si el millor maridatge amb el pernil és amb Cava o bé amb Jerez. A Centelles l’acompanyaran Robert Tetas, sommelier del sevillà restaurant Sobretablas, i Enrique Tomás i Albert Tomás, fundador i CEO, respectivament, de les jamonerías Enrique Tomás.

Pedro Ballesteros MW, el primer Màster of Wine espanyol, moderarà una taula rodona per a intentar respondre si la D.O. CAVA és només un negoci o també un compromís. S’abordaran les perspectives de futur i el compromís amb el territori, així com la voluntat de treballar en comú per a salvaguardar les vinyes del Penedès. I Sarah Jane Evans MW, editora col·laboradora per a Decanter World Wine Awards, i Roberto Durán MS, head sommelier de 67 Pall Mall Singapur, dirigiran un tast amb grans Caves de vinya, per a posar el focus en el terroir.

Amb la moderació de María Naranjo, la directora de la Indústria Alimentària ICEX España Exportació i Inversions, Xavier Ybargüengoitia, expresident Director General d’Estates & Wines, The Moët-Hennessy Wine Division; la vicepresidenta de la UES Anna Vicens, responsable de botigues de Wine Palace i, entre altres ponents, Pierre Mansour, director of Wine en The Wine Society; Laura Williamson MS- CWE, propietària de Unlock Your Palate Inc i sòcia de RingIT Inc., i Antonio Menéndez, director general The Library, debatran sobre els reptes de present i futur del negoci del Cava.

La segona edició del Cava Meeting també prepara un sopar de gala, amb xefs de gran prestigi, per a posar en relleu l’extraordinari caràcter gastronòmic del Cava. En aquest sopar s’oferirà una proposta per a harmonitzar grans Caves amb diferents cuines internacionals. Alhora, en la cita dels dies 10 i 11 de novembre tindrà cabuda l’univers mixològic associat al Cava.

Un gran showroom que reunirà més de 100 Caves de Guarda Superior, elaborats per més de 50 cellers de la D.O. CAVA. No faltaran els Caves d’Elaborador Integral. Amb aquest marxamo s’identifica als cellers de la D.O. Cava que duen a terme tot el procés d’elaboració de principi a fi en la seva mateixa propietat. D’aquesta manera, es poden identificar tots aquells cellers amb el 100% premsatge i vinificat en la propietat. I aquesta segona edició del Cava Meeting també inclou una jornada de visita a cellers per a conèixer de primera mà el territori del Cava.