La Malvasia Dolça del Celler de l’Hospital de Sitges, de l’anyada 2015, ha estat premiada amb la Medalla d’Or en el Concurs Mundial de Brussel·les, celebrat el setembre passat. El guardó es va atorgar en la categoria de vins dolços i fortificats, en una sessió que ha concedit només 15 medalles a tot l’Estat espanyol

El Concours Mondial de Bruxelles és un dels aparadors més reconeguts a escala internacional, amb jurats professionals i representants de diversos països. En aquesta edició, un jurat format per 10 professionals de França, Itàlia, Mèxic, Irlanda, Hongria, Regne Unit i Finlàndia van valorar la Malvasia Dolça de Sitges 2015 entre les millors de la seva categoria a nivell internacional.

El jurat va precisar en les seves notes de tast, que “al nas revela una bella harmonia de codony, raïm i poma, enriquida amb deliciosos tocs de mel i caramel. En boca, aquest delicat vi revela subtils notes d’avellana i ametlla, que li confereixen una textura refinada i una notable elegància“.

La Malvasia Dolça del Celler de l’Hospital de Sitges està elaborada amb 100% de Malvasia de Sitges i amb una graduació alcohòlica de 15 graus. “Es tracta d’una distinció especialment significativa perquè premia el vi més emblemàtic del Celler de l’Hospital, un producte que representa la tradició vinícola local i la singularitat de la varietat autòctona Malvasia de Sitges“, comenten. Aquesta és la segona medalla d’or que aquest vi obté al Concours Mondial de Bruxelles, després de l’assolida el 2022 amb la collita 2011.

Obtenir una medalla d’or al Concours Mondial de Bruxellesatorga prestigi i reconeixement internacional i contribueix a impulsar la visibilitat del Celler de l’Hospital. Es tracta d’un reconeixement que aporta l’interès de compradors, distribuïdors i turisme enològic. Només els vins amb les puntuacions més altes opten a les medalles gran or, or i plata, la qual cosa confirma l’excel·lència i la qualitat del vi sitgetà“, expliquen fonts del celler.

Altres premis recents. Aquest guardó se suma als diferents reconeixements rebuts pel Celler de l’Hospital de Sitges i el Centre d’Interpretació de la Malvasia en els darrers anys. Entre ells destaquen la Medalla d’Or del  Blanc Subur 2018 i la de Bronze al Blanc Subur 2022 en el Concurs Tastavins DO Penedès, el premi a la Millor experiència enogastronòmica (Un mar de Malvasia) en els Premis Vinari 2023, la qualificació de la Malvasia Dolça com a Millor Vi Dolç de Catalunya i la Seca com a Millor Vi Ranci a la Guia de Vins de Catalunya, i la puntuació de 93 punts a la Malvasia Seca en la guia de Robert Parker.

La Malvasia de Sitges destaca per la versalitat del seu raïm, present al 100% en les diferents referències elaborades pel Celler de l’Hospital: Malvasia Dolça, Malvasia Seca, Llegat Llopis, Blanc Subur, Monembasia i Ancestral 1324.