La segona edició del Cava Meeting, que se celebrarà al Penedès els dies 10 i 11 de novembre, ha despertat molta expectació. “Poques setmanes abans de la convocatòria, que enguany posa el focus en la internacionalització del Cava i els Caves de Guarda Superior, ja s’ha tancat la participació de les empreses elaboradores. Es compta amb fins a 65 elaboradors de Caves de Guarda Superior, un 35% més que la primera edició del 2023, que comparteixen llargues criances i procedeixen de vinyes específiques especialitzades, amb rendiments reduïts i 100% ecològics des d’enguany“, expliquen fonts de l’organització. “Són la punta de llança qualitativa del Cava i actualment representen un volum de més de 22 milions d’ampolles. S’inclouen els Reserva (mínim 18 mesos de criança en ampolla), els Gran Reserva (mínim 30 mesos de criança en ampolla) i els de Paratge Qualificat (amb un mínim de 36 mesos). Al Cava Meeting es podran descobrir més de 200 Caves de Guarda Superior“, comenten.

El president de la DO CAVA, Javier Pagés, posa en relleu “el nombre de cellers inscrits, la rellevància dels participants, la qualitat de les intervencions amb ponents de primer nivell i els grans i irrepetibles tastos previstos” en aquesta segona edició del Cava Meeting.

El Cava Meeting és un congrés internacional on professionals del sector compartiran idees i discussions, i també analitzaran la situació del Cava i els escumosos internacionals. A més, es podrà conèixer de primera mà l’origen, futur i extraordinària qualitat dels grans Caves de Guarda Superior de la denominació d’origen. No faltaran visites a destacades Caves del Penedès, la Conca de Barberà i Alella.

La gran cita internacional organitzada per la DO CAVA reunirà a més de 90 professionals de primer nivell del sector vitivinícola, procedents de tot el món. El president de la DO CAVA, Javier Pagés, advoca per “reforçar els segments més qualitatius del sector per a diferenciar-los encara més dels Caves de menor criança i major volum“.

L’organització del Cava Meeting compta, sota la coordinació i gestió de l’agència de comunicació i relacions públiques MAHALA Wine&, amb un Comitè Assessor d’Experts format per cinc professionals del vi de talla mundial i amb un ampli coneixement de la regió del Cava: Sarah Jane Evans MW, presidenta de Decanter World Wine Awards i presidenta de la Gran Orden de los Caballeros del Vino; Ferran Centelles, director de Begudes de elBulliFoundation i corresponsal de Jancis Robinson a Espanya; Pedro Ballesteros MW, primer Master of Wine espanyol i gran coneixedor de les grans regions vinícoles del món; María Naranjo, directora d’Agroalimentació d’ICEX, i Ramon Francàs, sommelier i periodista expert en Cava.