La Generalitat de Catalunya i Guia Repsol, junt amb la Diputació de Tarragona i els ajuntaments de Tarragona, Reus i Alcanar, han anunciat un acord per celebrar la Gala dels Sols 2026. Sota el lema ‘Seguim provant coses noves’, la cerimònia de lliurament de guardons es durà a terme el dilluns 16 de febrer al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. La localitat de Reus acollirà el diumenge 15 de febrer una gran festa de benvinguda a la qual hi assistiran més de 200 cuiners i cuineres de tota Espanya. Durant la presentació també s’ha donat a conèixer que Alcanar, a les Terres de l’Ebre, serà la propera seu del lliurament dels Solets de primavera 2026.

Per primera vegada, Catalunya serà el punt de trobada de la comunitat gastronòmica estatal reunida cada any al voltant de la Guia Repsol. La ciutat de Tarragona ha estat escollida per acollir la Gala en la qual seran desvelats els guardonats de l’edició de 2026, la qual tindrà lloc el dilluns 16 de febrer al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Tarragona, Reus i Alcanar, són els tres municipis implicats en els actes que envolten aquesta gran cita, l’objectiu de la qual és reconèixer la tasca i la trajectòria dels millors restaurants d’Espanya. L’acord celebra la bona gastronomia en tots els seus vessants, al incloure tant establiments amb Sols i Recomanats com a Solets.

Els dies de celebració arrencaran a Reus el diumenge 15 de febrer de 2026 amb una gran festa de benvinguda als guardonats que servirà per a “escalfar motors” abans de la cerimònia d’entrega del dia següent. El dilluns 16 de febrer, més de 200 cuines i cuineres procedents de tota Espanya, així com personalitats, institucions i mitjans acreditats, es donaran cita al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. La Gala,  el lema de la qual és ‘Seguim provant coses noves’, podrà seguir-se també per streaming. Al cap de poques setmanes, serà la localitat tarragonina d’Alcanar, a les Terres de l’Ebre, la que prendrà el relleu com a seu de l’entrega dels Solets de primavera de 2026.

Els Solets són la qualificació més jove de Guia Repsol, dirigida a aquells racons amb encant i que es diferencien per la seva proximitat, la seva proposta desitjable i el bon ambient. Tasques, tavernes, barres de mercats, bars, guinguetes, cafeteries i cases de menjar en els que la seva principal pretensió és ser fidels al que els fa ser especials i al que tots volem tornar.

La zona amb més Sols Guia Repsol d’Espanya
Catalunya, que enguany ha sigut reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, és el territori amb un major nombre de restaurants amb Sols Guia Repsol a Espanya. Sumen un total de 114, dels quals 13 estan ubicats a la província de Tarragona. Cal destacar que Catalunya encapçala també el nombre d’establiments guardonats amb la màxima distinció de 3 Sols, la qual cosa la converteix en el màxim referent d’excel·lència de l’hostaleria estatal. Concretament, té 9 restaurants amb Tres Sols, 29 amb Dos Sols i 79 amb Un Sol.