Salou ha presentat  la seva nova aposta gastronòmica per al 2025 amb el segell ‘Salou Food Experience’, una agenda ambiciosa que fusiona cuina, cultura i territori, i que pretén posicionar el municipi com un referent culinari a la Costa Daurada.

La nova Guia Gastronòmica 2025 inclou nou experiències gastronòmiques repartides al llarg de tot l’any, que abracen tots els gustos i estacions. Es tracta d’una programació variada, amb cites setmanals, festivals a l’aire lliure i jornades temàtiques, que connecta amb la designació de Salou com a Capital de la Cultura Catalana 2025.

El projecte neix amb la voluntat de posar en valor la cuina local com a part viva del patrimoni, alhora que contribueix a la desestacionalització turística i a la promoció dels valors propis del municipi. Les imatges que acompanyen la guia són obra del fotògraf Pau Kin Baldellou, que ha sabut capturar amb una mirada artística l’essència dels sabors i espais de Salou.

Cuina, paisatge i tradició
La programació s’ha reprès amb “Tasta Salou”, una cita setmanal que, de gener a juny i d’octubre a desembre, permetrà descobrir la gastronomia local cada dijous.

A la primavera ha començat el passat 28 de març, amb la nova edició de “Per a gustos, els arrossos”, dedicada a aquest ingredient essencial de la dieta mediterrània i que s’allargarà fins al 13 d’abril. També tornarà “Sabor Salou – Street Food Market” (del 23 al 25 de maig), amb gastronomia, música i activitats al Passeig Jaume I.

Pere Granados: “Els nostres xefs i restauradors són els millors ambaixadors del nostre sabor, i amb la seva passió contribueixen a consolidar Salou com a referent gastronòmic

Durant l’estiu, destaca “1194”, una proposta singular que uneix cuina medieval i història al port natural de Salou. Ja a la tardor, tindrà lloc “GastroArt” (5 d’octubre), un esdeveniment que marida art contemporani i gastronomia a la Torre Vella.

El calendari es completa amb jornades dedicades al calamar de Salou, producte identitari del municipi; la celebració de “Salouween Street”, una festa gastronòmica de Halloween; activitats sobre la cultura de l’oli d’oliva a la tardor, i la campanya de Nadal “Fem el vermut a Salou” (del 5 al 21 de desembre), que recupera aquesta tradició amb essència mediterrània.

Suport institucional i compromís del sector
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha remarcat durant l’acte la qualitat i el compromís del sector local: “Salou compta amb un sector de la restauració creatiu, dinàmic i compromès amb l’excel·lència. Els nostres xefs i restauradors són els millors ambaixadors del nostre sabor, i amb la seva passió contribueixen a consolidar Salou com a referent gastronòmic”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha destacat la connexió entre cuina i identitat: “Presentem el Salou Food Experience per aquest 2025 com una agenda que aglutina totes les propostes gastronòmiques que impulsem al llarg de l’any. Enguany, la vinculació amb la Cultura és més forta que mai, aprofitant la capitalitat cultural. Volem mostrar la cuina com a part viva del nostre patrimoni i com un element que ens defineix també com a poble”.

Hèctor Maiquez: “Enguany, la vinculació amb la Cultura és més forta que mai, aprofitant la capitalitat cultural. Volem mostrar la cuina com a part viva del nostre patrimoni“.

També ha pres la paraula el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou, el xef Pep Moreno, que ha detallat el contingut de l’agenda i ha posat en valor el paper del sector privat: “Aquesta proposta ha estat possible gràcies a la col·laboració de diversos xefs i restauradors de Salou, que han aportat idees, creativitat i compromís. És una guia pensada per oferir una experiència única a qui ens visita, però també per fer gaudir la nostra gent de la riquesa culinària que tenim al municipi”.

Salou reafirma, així, el seu posicionament com a destinació turística gastronòmica de qualitat, alhora que promou un model basat en la sostenibilitat, la innovació culinària i el valor afegit cultural.