Si fa dies la presentació de l’edició d’enguany de la Fira del Vi de Falset -que se celebra la setmana vinent- escollia la ciutat de Tarragona per fer una de les diverses presentacions convocades, avui ha estat un espai tan simbòlic com és l’Estació Enològica de Reus l’escenari que escollit per donar-la a conèixer a la capital del Baix Camp.

Carlos Brull, alcalde de Falset.

Carlos Brull, l’alcalde de Falset destacava l’escalf que aquest espai reusenc ha donat des de fa anys a aquesta activitat, una Fira que tot just enguany celebra els seus 30 anys de vida. “Una data important perquè al llarg d’aquestes tres dècades han passat coses molt importants al nostre territori i moltes d’elles relacionades amb el món del vi: trenta anys enrera el Priorat era una comarca certament deprimida, durant aquests anys la DO Priorat ha consolidad el segell de DO Qualificada, hem vist nèixer la DO Montsant, i el nostre territori ha fet un gran pas endavant amb el món del vi com a principal protagonista”. Brull ha fet una crida a la participació i assistència “un any més a la nostra Fira perquè convocatòries com aquesta tenen una gran importància per al nostre territori i que constitueix una mostra més de l’explosió que la comarca i la seva àrea d’influència ha experimentat durant aquests darrers anys”.

L’alcalde de Falset ha destacat el cap de setmana de fira i també “aquest mes de portes obertes en diversos cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat on els assistents podran copsar la riquesa i la grandesa dels nostres vins, això com les experiències vitals de la nostra pagesia que hi ha darrere de cada ampolla de vi i de cada projecte vitivinícola“.

Per la seva part, l’alcaldessa de Reus Sandra Guaita s’ha posat la ciutat de Reus a disposició d’aquesta Fira del Vi de Falset i la “importància que té per arrelar els nostres vins amb el seu territori i per conèixer els projectes vitals de la nostra pagesia“. Noemí Llauradó, com a presidenta de la Diputació de Tarragona ha volgut destacar “la feina que durant aquests anys s’ha fet des del municipi de Falset per mantenir una Fira com aquesta, ja que ens enforteix com a territori i dona especial rellevància també al món del turisme d’interior on el món del vi i té un paper certament molt important“.

Seguint el torn de paraules d’aquest acte protocol·lari, la presidenta de la Denominació d’Origen Montsant, Pilar Just, ha posat especial èmfasi en “l’evolució que el món del vi ha fet al llarg d’aquestes tres dècades “ja que amb el pas dels anys el vi ha tingut un paper fonamental per identificar territoris. Les nostres varietats tradicionals que s’han recuperat durant aquest període serveixen per identificar-lo i per donar-li cada dia més valor“. Just ha destacat els “projectes de vida que hi ha al darrere de cada ampolla de vi i les dificultats que s’han de superar per tirar endavant per consolidar-los”.

Finalment, Salustià Àlvarez, president de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, ha destacat també tots els valors que conviuen a l’entorn del món del vi com ara “l’enogastronòmic, el turístic i el valor social que suposa un sector com aquest“. Àlvarez ha fet una proposta a la ciutat de Reus, en el sentit d’engegar un projecte “d’apadrinament dels vins negres d’aquest territori a l’estil de com es fa en altres espais amb altres tipologies de vins”. El president de la DOQ Priorat ha remarcat també la importància que aquest conreu i la seva comercialització ha tingut per donar valor a la comarca prioratina i a la seva pagesia.

LA FIRA DEL VI DE FALSET PRESENTA LES CARACTERÍSTIQUES DE L’EDICIÓ D’ENGUANY A REUS I TARRAGONA