Amb 450 assistents, el sopar de l’AEHT bat rècords i confirma el seu posicionament com el gran referent del sector turístic en aquest tipus d’esdeveniments. L’actuació d’Els Buhos i el nomenament d’Oriol Castro com a membre d’honor del Consell d’Experts: les grans novetats d’enguany. Els premis Booking AEHT han guardonat a Hotel May Altafulla Beach com a millor hotel de la província de Tarragona 2025. El moment més emotiu de la vetllada ha sigut l’homenatge a l’ex-president Josep Martí. El Restaurant 4 Makis de Torredembarra guanya el premi a la millor tapa i representarà la província de Tarragona al Campeonato Oficial de Hostelería de España

Aquest dilluns 29 de setembre, l’AEHT ha celebrat el sopar anual de la Federació d’Hostaleria a La Boella, el qual ha acollit a més de 450 persones, entre socis, partners, col·laboradors, institucions i personalitats destacades. “El sopar anual by San Miguel, ha tornat a posar de manifest la fortalesa i el sentiment de pertinença dels membres de la Federació d’Associacions d’Empreses d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), que ja compta amb més de 800 associats d’arreu del territori“, expliquen fonts de l’associació

L’acte ha començat amb un aperitiu als jardins de La Boella, on també s’hi ha situat una àmplia representació de les més de 80 empreses col·laboradores de la Federació amb estands expositius dels seus productes i serveis. I ha seguit al saló, amb els parlaments del Sr. Francesc Pintado, president de la Federació i de la Sra. Cristina Lagé, Directora General de Turisme de Catalunya.

El primer homenatge de la nit a sigut pel xef Oriol Castro del Restaurant Disfrutar, proclamat el millor restaurant del món 2024, com a membre d’honor del Consell d’Experts. Amb aquest gest, l’AEHT ha volgut reconèixer la trajectòria del xef, la seva aportació a la cuina d’avantguarda, així com la seva vinculació amb el territori, ja que Oriol Castro té una estreta relació amb Torredembarra, on estiuejava amb la seva família.

Homenatge a Josep Martí, ex-president de l’AEHT.

Un dels moments més emotius de la nit ha sigut l’homenatge a Josep Martí, president de l’AEHT entre 2002 i 2010. Martí va jugar un paper destacat en la consolidació del turisme de qualitat a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, promovent el consens entre els agents del sector. També va ser empresari de restauració, al capdavant de la mítica cafeteria Leman, situada a la Rambla Nova de Tarragona, tot un referent gastronòmic a la ciutat durant dècades. El reconeixement posa en valor una trajectòria dedicada a fer créixer i enfortir el sector, des del lideratge associatiu i empresarial.

Per tercer any consecutiu, l’Associació Hotelera de l’AEHT, presidida per Jordi Ferré ha entregat els premis anuals als millors hotels de la província de Tarragona de la mà de Booking. El 3r premi Booking-AEHT al millor hotel de la província ha sigut per Hotel Astari de Tarragona, el 2n premi per Instants Boutique Hotel de Cambrils i el 1r premi per Hotel May Altafulla Beach.

Restaurants premiats en la modalitat a la millor Carta de Vins.

També s’han guardonat les millors cartes de vins de la província de Tarragona. Una iniciativa sorgida del Consell del Vi de l’AEHT, el qual aglutina a totes les DO de la província de Tarragona, per promoure els vins de la província de Tarragona als restaurants. El finalista i guanyador de la categoria “tiquet mig fins a 40€ beguda inclosa” han estat: Baramar de Roda de Barà (2n premi) i La Sardineta de Tarragona (1r premi.) Els finalistes i guanyador de la categoria “tiquet mig de més de 41€ beguda inclosa” han estat: Restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant (2n premi), Restaurant Citrus del Tancat de Codorniu d’Alcanar (2n premi) i Algadir de Poblenou del Delta (1r premi.)

Per últim, i com a cirereta del pastís, s’han donat a conèixer les tres millors tapes de la província de Tarragona, les quals van ser preseleccionades aquest estiu per un jurat format pels membres del Consell d’Experts de l’AEHT. El 3r premi ha estat pel Restaurant l’Original Experiències Gastronòmiques de Cambrils i la seva tapa “TuNa-BuTi by L’Original”. El 2r premi ha estat per l’arrosseria de Cunit per la tapa “Tàrtar de gamba panxuda amb maionesa de llima i fonoll fresc”. El 1r primer a la millor tapa de la província de Tarragona que anirà a la final del Campeonato Oficial Hostelería de España-Tapas y Pinchos a Madrid Fusión, gràcies al patrocini de Makro se l’ha emportat el Restaurant 4 Makis de Torredembarra (Grupo Galera) per la tapa “Falso Niguiri de calamar y gamba roja de Tarragona”.

L’acte ha comptat amb l’assistència, un any més, de diverses personalitats com el subdelegat del govern a Tarragona, la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, el President del Port, la directora de turisme de Catalunya o els alcaldes i alcaldesses de gairebé totes les capitals de comarca de la província de Tarragona.