Celler del Pescador, la marca de referència en vi d’agulla des de 1967 amb la creació del seu cèlebre Blanc Pescador, estrena nova seu en l’Empordà. Les noves instal·lacions, la construcció de les quals s’ha desenvolupat durant dos anys, ha suposat una inversió de 13 milions d’euros i abasten una superfície de més de 6.400 m².

 “El modern Celler del Pescador no sols destaca per la seva capacitat de creixement, sinó també com un exemple d’innovació tecnològica, garantint major eficiència productiva i incorporació de recursos sostenibles“, expliquen fonts de l’empresa.

Optem per una instal·lació dissenyada per a impulsar el creixement de la marca Celler del Pescador, tant en l’àmbit nacional com en mercats d’exportació, elevant el nivell i l’estil dels nostres vins. Amb el nou celler, disposem de totes les eines necessàries per a elaborar vins de qualitat i estil propi, amb la innovació i eficiència com a pilars clau“, declara Toni Madern, responsable d’enologia del Celler del Pescador.

Una infraestructura innovadora al servei de l’enologia

El nou Celler del Pescador incorpora tecnologia d’última generació que optimitza cada fase del procés productiu. Entre les innovacions més destacades es troba un sistema de gestió i automatització dels dipòsits i els vinoductes d’elaboració, que garanteix una estandardització del producte, amb menors minvaments i major eficiència. A més, la instal·lació permet el monitoratge integral dels processos habilitant l’execució autònoma de certes operacions, assegurant precisió i major el control, des de l’inici del procés, passant per la segona fermentació fins embotellat final i etiquetatge.

En aquesta línia, la combinació d’automatització i control digital assegura la mínima exposició del vi a l’oxigen, preservant la seva qualitat i organolèptica. L’ús de nitrogen pur (+99,5%) en el maneig de gestió dels vins dins del celler reforça aquesta protecció. Els vinoductes d’acer inoxidable faciliten els tràfecs amb un contacte mínim entre el vi i l’oxigen, en tots els processos d’elaboració. Finalment, l’embotelladora d’última generació inclou un sistema de desgasat parcial que conserva el carbònic de la segona fermentació natural i minimitza l’oxidació, garantint vins frescos, aromàtics i amb alts estàndards de qualitat.

El celler també es posiciona “com a pioner a Espanya en desenvolupar un sistema de vinificació que combina la gestió de moviments amb un control personalitzat de la fermentació“. La sala de R+D dedicada a l’experimentació i elaboracions és un altre dels eixos fonamentals de la nova seu.

Està equipada amb un sistema de filtració en tres etapes i múltiples tipologies de filtres. Compta amb dos dipòsits autoclau de 300 litres i una embotelladora manual isobàrica de sis canelles, que ofereix versatilitat en els sistemes de tancament, incloent-hi tap de suro ras, tap bolet amb morrió, tap de rosca i tap corona.

El nou Celler del Pescador no només busca optimitzar la producció, sinó també impulsar la innovació en el desenvolupament de nous productes, potenciant la línia de vins escumosos. Continuarem amb el nostre objectiu de crear vins frescos, afruitats i equilibrats, que no tan sols satisfacin les expectatives dels consumidors, sinó que també responguin a les tendències emergents del mercat, especialment pel que fa a la conservació de les aromes primàries i la baixa graduació alcohòlica“, explica Madern.

Des de la primera referència, Blanc Pescador, el celler de l’Empordà ha ampliat la seva gamma en les categories de vins rosats (Rosé Pescador, Cresta Rosa), blancs (Blanc Pescador Verdejo), moscatell (Crestissimo Moscato) i el seu primer vi sense agulla (Cala Pescador). Fruit d’aquesta nova etapa sorgeixen la Sangria del Pescador i l’última incorporació de 2025, Mielmar, que marca l’entrada del Celler Pescador en la categoria de semidolços. Al seu torn, Sangria del Pescador, Crestissimo i Mielmar amplien l’oferta de vins de menor graduació.

Un edifici eficient compromès amb el medi ambient
El celler ha tingut molt present iniciatives de sostenibilitat per a la seva infraestructura. L’edifici ha estat construït amb materials de gamma alta i gran capacitat aïllant, millorant significativament la seva eficiència energètica. A això se li suma l’ús de material elèctric d’última generació, dissenyat per a minimitzar el consum i la incorporació de plaques solars amb una capacitat de 300 kW per a l’autoconsum de la planta (+90% quota d’autoconsum). També disposa de compactadores de cartó i plàstic per a fomentar el reciclatge.

Així mateix, s’ha instal·lat una depuradora per al tractament d’aigües residuals, assegurant una gestió responsable i eficient dels recursos hídrics.

Per part seva, els sistemes de microfiltració i filtració tangencial inclouen un mecanisme de recuperació que estalvia un 30% de l’aigua utilitzada en cada cicle. A més, la maquinària d’última generació, equipada amb sistemes de recuperació de vi en la microfiltració, permet reduir el minvament en el procés d’avinament.

El celler està inscrit en la DO Catalunya i, a la fi de 2025, obtindrà la certificació IFS, que garanteix la qualitat i seguretat alimentària dels seus processos, així com la certificació CCPAE, que avala la producció ecològica conforme a la normativa catalana i europea.

En el primer trimestre de 2026 es realitzarà la certificació d’implantació de Sustainable Wineries for Climate Protection.

El nou Celler del Pescador, un salt al futur
L’ensenya Celler del Pescador neix amb l’èxit del seu primer vaixell almirall Blanc Pescador en 1967, dels primers vins d’agulla d’Espanya amb bombolla 100% natural, el seu estil inconfusible ha conquistat als consumidors, convertint-lo en el més venut en tot el país i aconseguint presència internacional en més de trenta països.

Amb aquesta instal lació, Celler del Pescador busca continuar enfortint el posicionament de la marca i afrontar un increment en l’àmbit nacional i internacional. El recentment estrenat celler està dissenyada per a adaptar-se al creixement“, comenten. En un sol torn, la producció pot aconseguir els vuit milions d’ampolles.

La ubicació estratègica en el polígon LOGIS Empordà i adherida al magatzem logístic de la companyia, permet optimitzar la logística, reduint la despesa en transport. Al seu torn, la seva proximitat al futur Corredor del Mediterrani reforça la seva posició com a plataforma clau per a l’exportació cap al sud de França i part d’Europa.