Gairebé 500 professionals de la restauració, botiga especialitzada i sumilleria. La DO Montsant reuneix el sector professional a la Llotja de Mar en una jornada “dedicada a l’excel·lència i la identitat

La Denominació d’Origen (DO) Montsant ha celebrat amb molt bona resposta dels sector professional la jornada “DO Montsant. Excel·lència i identitat” a la Llotja de Mar de Barcelona, una trobada que ha reunit professionals del món del vi i la gastronomia. “L’esdeveniment ha servit per posar en valor la qualitat, la diversitat i la singularitat dels vins DO Montsant, i per reforçar la presència i el reconeixement de la denominació dins l’àmbit professional i institucional“, expliquen fonts d’aquest organisme regulador .

Durant el showroom, 42 cellers -que representen la major part dels 54 inscrits a la DO Montsant- han presentat les seves noves anyades i prop de 250 referències, mostrant la riquesa i varietat del territori. Al llarg de la tarda, gairebé 500 professionals han pogut conèixer de primera mà els projectes i les novetats que marquen el present i el futur de la denominació d’origen.

L’acollida ha estat excel·lent i demostra l’interès que desperta la DO Montsant entre els professionals. Ha estat una oportunitat per reforçar vincles i posar en valor la identitat dels nostres vins”, ha destacat Pilar Just, presidenta de la DO Montsant.

Com a complement, la jornada ha inclòs un tast exclusiu de deu vins seleccionats -tres blancs, quatre garnatxes i tres carinyenes- que ha permès als assistents aprofundir en l’essència de la Denominació d’Origen DO Montsant i en la connexió entre viticultura, territori i identitat. Coincidint amb l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, el tast s’ha completat amb un petit acompanyament gastronòmic que ha servit per posar en relleu el diàleg entre el vi i la cuina.

Aquest va ser un tast espectacular enfortit per la presència dels diferents viticultors i enòlegs, la majoria d’ells protagonistes del naixement i evolució de la DO Montsant que enfila els seus 25 anys de vida. René Barbier (Clos Mogador), Joan Ignasi Domènech (Vinyes Domènech), Pilar Just (Celler Sant Rafael) Josep Grau (Josep Grau Viticultor) , Anna Rovira -enòloga del Celler Cooperatiu de Capçanes-, Miquel Coca (del Celler Coca i Fitó), Xavier Estivill (Celler Gritelles), Albert Jané (Acústic Celler) Filippo Nasini (Terroir al Límit).