Llopart commemora el 25è aniversari del llançament de l’Ex·Vite amb la presentació d’una creació limitada i numerada d’aquest icònic vi escumós: l’Ex·Vite Special Edition 25è Aniversari. Per a aquesta edició commemorativa, Llopart presenta un nou i refinat estoig, i una etiqueta especial en color plata que simbolitza els 25 anys de trajectòria d’aquest vi de col·lecció.

Inspirat en el lema familiar Ex Vite Vita (“la vida ve del cep”), aquest Corpinnat simbolitza el “profund respecte de Llopart per la vinya com a font de vida“. Va veure la llum l’any 2000, per celebrar l’arribada del nou mil·lenni, i en aquell moment era l’escumós de més llarga criança del celler.

És un vi de vocació artística, nascut de la complicitat amb artistes convidats que han creat obres originals, reproduïdes en litografies que il·lustren cada anyada“, expliquen fonts del celler. Aquesta edició especial recupera la litografia original CAVART LLOPART, del pintor Modest Cuixart (1925-2007), que acompanyava les primeres ampolles.

L’assemblatge combina Xarel·lo i Macabeu de collita manual, procedents de tres vinyes històriques de la finca, plantades entre 1934 i 1981 a Les Flandes, un paratge singular, símbol de la viticultura ecològica i regenerativa de Llopart, que dona lloc a raïms de gran caràcter i expressivitat.

L’Ex·Vite va néixer com el gran emblema de les llargues criances del celler, amb més de 100 mesos de guarda amb un tap de suro natural que permet maximitzar el perfil complex i sedós que caracteritza la personalitat d’aquest escumós.

Amb l’Ex·Vite Special Edition 25è Aniversari, Llopart “reafirma el seu compromís amb l’excel·lència, la tradició i el respecte per la vinya, celebrant un quart de segle d’un vi que ja forma part de la història del celler i del llegat vitivinícola del Penedès“.

Sobre Llopart
Llopart és un dels cellers pioners en l’elaboració d’escumosos de qualitat al Penedès, amb una tradició vitivinícola documentada des del 1385. Membre fundador de Corpinnat, el celler “manté un compromís ferm amb la viticultura ecològica, el respecte pel territori i l’elaboració de vins escumosos de llarga criança que expressen l’autenticitat del paisatge i la seva història“.