Aquest divendres s’ha inaugurat SAVI, la primera Fira del Vi de Salou, un esdeveniment pioner que neix amb la voluntat de convertir-se en un punt de trobada entre el món del vi, la gastronomia i el turisme. I amb l’objectiu de contribuir a la desestacionalització

La mostra, organitzada per l’Hotel Olympus amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i la Universitat Rovira i Virgili (URV), reuneix 20 estands, amb 16 cellers amb Denominació d’Origen i 4 casetes gastronòmiques, i es podrà visitar fins diumenge a les 20 hores. L’acte inaugural ha estat presidit per l’alcalde de Salou, Pere Granados; el rector de la URV, Josep Pallarès; i el representant de la propietat de l’Hotel Olympus, Gil Cristià, que han tallat la cinta donant així el tret de sortida a una fira que ja apunta a convertir-se en una cita per als amants del vi i de la bona gastronomia. L’acte ha comptat també amb la presència del director general de l’Institut Català del Vi i la Vinya, Joan Gené i del President de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora.

Durant la inauguració, l’alcalde Pere Granados ha felicitat els promotors de la iniciativa i ha destacat que la celebració d’una fira com aquesta en ple mes de novembre “és una gran notícia per a Salou i per al conjunt del territori”.
Segons ha afirmat, “aquesta primera edició de SAVI suposa molt per al nostre municipi. En primer lloc, vull felicitar l’Hotel Olympus per aquesta magnífica iniciativa, especialment per celebrar-la al novembre. Com sabeu, des de Salou estem treballant intensament per avançar en la desestacionalització turística, i quants més esdeveniments com aquest tinguem, millor per a tothom”.

Granados ha posat també en valor el vi com a element cultural i turístic de primer ordre: “El vi és cultura, és paisatge, és història i és també un potent atractiu turístic. Representa una oportunitat per seguir especialitzant-nos en el turisme gastronòmic i enològic, una línia que ja hem anat treballant des de fa temps a Salou. El que fem, en definitiva, és recuperar i promoure allò que és nostre, la nostra essència mediterrània, compartint-la amb tothom que ens visita.”

La URV destaca la vinculació entre coneixement, territori i promoció econòmica
Per la seva banda, el rector de la URV, Josep Pallarès, ha remarcat la importància d’un esdeveniment que uneix coneixement, territori i desenvolupament econòmic. “A més de gaudir de la gastronomia i del turisme, aquesta fira ens permet invertir en coneixement per al futur de la nostra regió. Agraïm als organitzadors que hagin decidit destinar part dels beneficis d’aquesta primera edició a la Fundació URV, per seguir impulsant projectes que generen valor al territori”, ha assenyalat.

El rector ha recordat que la URV és l’única universitat de l’Estat que compta amb una Facultat d’Enologia, pionera en la formació d’enòlegs i investigadors. En aquest sentit, ha explicat que “els vins que podrem tastar són fruit del treball i l’esforç dels nostres alumnes i investigadors. Són vins de la DO Tarragona, de gran qualitat i amb reconeixements internacionals, com el Banc de Blancs 2017, premiat recentment. Molts cellers de la nostra regió compten amb enòlegs formats a la nostra Universitat, de manera que aquest talent és un benefici compartit per a tota la comunitat”.

L’Hotel Olympus, orgullós d’acollir una fira pionera


El representant de la propietat de l’Hotel Olympus, Gil Cristià, ha expressat la seva satisfacció per poder acollir la primera edició d’aquesta fira del vi. “És una enorme satisfacció per als amants del vi poder celebrar un esdeveniment com aquest amb el suport de l’Ajuntament del nostre poble i de la URV, que compta amb estudis d’enologia. Promoure els nostres vins i el nostre talent és una manera de posar en valor allò que tenim, perquè el nostre vi és, sens dubte, dels millors”, ha dit.

Una fira per descobrir, tastar i compartir el talent local


Al llarg del cap de setmana, els visitants podran gaudir de tastos, maridatges i experiències gastronòmiques vinculades a les Denominacions d’Origen, especialment les del Camp de Tarragona, reconegudes per la seva qualitat i singularitat.