El tast “L’art del temps: maridatges per a vins rancis i dolços, vins generacionals”,  dirigit per Quintín Quinsac, propietari del restaurant AQ de Tarragona, n’oferirà una visió renovada a fi de fer valer la seva vigència

La Fira de Sant Andreu de Falset, que se celebra el darrer cap de setmana de novembre, s’ha convertit en els darrers anys en un aparador dels vins rancis i dolços de la comarca del Priorat. En aquest marc, i amb l’objectiu de contribuir a la revalorització d’aquests vins, el dilluns previ a la Fira (24 de novembre, 11.30 h, VITEC) s’ha programat el tast “L’art del temps: maridatges per a vins rancis i dolços, vins generacionals”. Aquesta sessió vol trencar amb alguns dels tòpics i idees preconcebudes sobre aquests vins.

Dirigit per Quintín Quinsac, propietari del restaurant AQ de Tarragona, qui actualment escrivint un llibre sobre vins rancis i dolços, el tast proposarà una nova mirada envers aquest tipus de vins, a fi de descobrir altres maneres d’explicar-los, maridar-los i vendre’ls. El tast sorprendrà a tots aquells qui creuen que els vins rancis i dolços són únicament vins per acompanyar les postres, extremadament potents i amb perfils aromàtics molt similars en tots els casos. Res més lluny de la realitat.

Adreçada a productors, restauradors, professionals i curiosos del món del vi, la sessió farà valer la pervivència dels vins dolços i rancis avui en dia, gràcies a una singularitat captivadora i una visió renovada. Les places per assistir al tast són molt limitades i es poden reservar en el següent enllaç (Entradium) per un preu de 25 €.

La mostra de rancis i dolços es trasllada enguany a Marçà

Arran de la col·laboració entre l’Ajuntament de Falset i la Cooperativa Falset-Marçà en l’organització de la Mostra de Vins Rancis i Dolços del Priorat, aquesta es trasllada enguany al poble de Marçà, sumant-se l’ajuntament d’aquest municipi a la iniciativa. Així doncs, el matí del diumenge 30 de novembre, s’hi citaran cellers de la DO Montsant, la DOQ Priorat i veïns que també elaboren aquest tipus de vins, en una mostra que anirà precedida de l’Esmorzar de l’Oli Nou.