Els cellers de la DOQ Priorat presentaran, el pròxim dilluns 1 de desembre a les cotxeres del Palau Robert de Barcelona, els seus vins en un acte que està adreçat al públic professional i també dos tastos dirigits pels sommeliers Bernat Voraviu i Clara Antúnez.

L’acte, que forma part de la celebració de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia i és organitzat des del Consell Regulador de la DOQ Priorat, amb el suport i la col·laboració de l’Incavi, té com a objectiu ampliar la divulgació per donar a conèixer la singularitat dels vins que són confegits als cellers de l’única Denominació d’Origen Qualificada catalana i que esdevenen un producte agroalimentari de gran qualitat i reconeixement en mercats nacionals i internacionals.

Al showroom per a professionals hi assistiran els següents cellers:

Bellmunt del Priorat

Celler Bartolomé, Costers del Priorat, Mas d’en Gil, Solà Clàssic

 El Lloar

Celler Clos 93, Família Torres

El Molar

Clos Galena

Escaladei

La Conreria

Gratallops

Atavus Priorat, Celler Balaguer i Cabré, Clos Mogador, Clos Pachem, Josep Grau Viticultor, Meritxell Pallejà, Trossos del Priorat, Vinícola del Priorat

La Morera de Montsant

Celler Pasanau

La Vilella Alta

Ritme Celler

La Vilella Baixa

Celler Marc Aguiló, Els Vil·lusionistes

Poboleda

Burgos Porta, Celler Mas Doix, Celler Sandra Doix, Celler Mas d’en Blei, Genium Celler, Mas la Mola

Porrera

Alícia i Josep Viticultors, Celler Alvarez Duran, Celler Cal Pla, Ferrer Bobet, Marco Abella, Sangenís i Vaqué, Vall Llach

Torroja del Priorat

Bravo Escós, Celler Aixalà i Alcait, Celler Cristian Francès, Celler Sabaté i Mur Vinaters

Per poder assistir a l’acte professional cal fer les reserves a través del correu electrònic: comunicacio@doqpriorat.org

Sessió de 10 a 12h

Sessió de 12 a 14h

Tast amb Bernat Voraviu

Per poder assistir al tast amb Clara Antúnez cal fer la reserva en aquest enllaç: 

https://entrapol.is/fVlAa

La Denominació d’Origen Qualificada Priorat aplega 118 cellers que vinifiquen els seus raïms procedents del cultiu i la producció de 2.244 hectàrees de vinyes, que es cultiven en dotze viles vitivinícoles. En l’actualitat, poc més de tres-cents cinquanta viticultores i viticultors s’encarreguen de tenir cura de les vinyes de la DOQ Priorat on les varietats de garnatxa i carinyena negres són les recomanades des del Consell Regulador.

La Vilella Alta. Foto: José Carlos León.

Des de l’any 2017, el Consell Regulador de la DOQ Priorat disposa d’una classificació pròpia dels vins: “Els noms de la terra”, que posa l’accent en l’origen del raïm i la singularitat d’aquest territori. El sistema de classificació agrupa els vins de la següent manera: vins DOQ Priorat, vins de vila, vins de paratge, vins de vinya classificada i vins de gran vinya classificada.

Tastos de descoberta

Precisament per donar a conèixer aquesta classificació s’han programat dos tastos: el primer adreçat a professionals i el segon per a winelovers. “Aquestes activitats són una oportunitat per redescobrir el Priorat, tot i que des del Consell Regulador de la DOQ Priorat us convidem a visitar els cellers i viure una experiència única recorrent la ruta del vi de la DOQ Priorat“, expliquen fonts d’aquest organisme.