Albet i Noya i el Grup cooperatiu d’inserció laboral Entrem han signat un conveni de col·laboració per caminar plegats a favor de la inclusió social i laboral de les persones amb trastorns de salut mental i altres col·lectius vulnerables de la Vegueria Penedès.

Una de les primeres accions que s’ha fet des del celler és una versió solidària del seu vi més popular: el xarel·lo Curiós. Aquest nou vi destina part de les seves vendes a l’entitat social en un moment especialment delicat per als col·lectius amb els quals treballa. Concretament, es vol fer una aposta per l’acompanyament i l’alfabetització digital per tal que les persones amb trastorn de salut mental o risc d’exclusió social puguin continuar treballant i formant-se dins la nova realitat marcada per la crisi global i sanitària.

Objectius del projecte solidari

Entrem ha desenvolupat un programa especial d’acompanyament i alfabetització digital per tal que aquest col·lectiu pugui seguir treballant i formant-se en aquesta nova realitat on line, on la inclusió digital permet la inclusió social. Aquestes són les línies de treball:

  • Repartir equips informàtics i altres eines digitals per oferir als participants de les formacions on line així com connexions a internet.
  • Oferir Formació on line inclusiva i accesible.
  • Oferir assessorament laboral continuat i adaptat a la nova realitat en la cerca de feina.
  • Donar suport en gestió emocional de col.lectius especialmente vulnerables.
  • Oferir un servei telemàtic de suport psicolaboral.
  • Fer créixer els serveis i projectes laborals que ofereixen feina a persones especialment vulnerables, amb la col·laboració del teixit social i empresarial del territori.

Del Curiós Solidari se n’ha elaborat una primera partida de 5000 ampolles

És un xarel·lo 100%, anyada 2019. Albet i Noya també seguirà comptant amb personal laboral d’Entrem per realitzar diferents tasques del celler i col·laborarà estretament amb la resta d’accions de l’entitat.

Una relació molt estreta

La relació d’Albet i Noya i Entrem no és nova ni és casual ja que existeix una connexió molt especial i propera. Núria Albet i Noya (†), germana dels propietaris del celler, va formar part durant molts anys d’una de les cooperatives del grup Entrem (Nou Verd)  que gestiona projectes de jardineria inserint laboralment persones amb diferents graus de trastorn mental.