La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartis al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidetà. En ella s’hi conreen tot un seguit de vinyes que destaquen per uns situació privilegiada de sòls amb composició calcària, un clima continental amb influència de la Mediterrània i uns ceps que donen lloc a uns vins de muntanya que li donen una màxima personalitat

La Denominació d’Origen Costers del Segre, en col·laboració amb el Patronat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, ha arrencat el Cicle Polièdric de Tastos exclusius  per donar a conèixer la singularitat, l’autenticitat i l’expressió dels vins i cellers que s’hi emparen. El Cicle Polièdric pretén obrir una visió -a través de l’experiència i coneixement- dels propis cellers que actuen de prescriptors d’un producte únic i alhora divers marcat per la continentalitat, el saber fer i l’experiència, així com apropar-los als professionals del món del vi, premsa, prescripció, restauració i sommelieria.

La característica dels raïms cultivats en alçada, dona com a resultat “més gruix a les pells” i una “maduració més llarga” que marca la diferència en els vins obtinguts, tal com ha apuntat el Sr. Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre.

Els vins que han protagonitzat el tast són: Llabustes Chardonnay 2019 del celler Vila Corona, Finca Les Lleres 2015 del celler Batlliu de Sort, Cérvoles Garnatxa 2018 de Cérvoles Celler, Troballa Garnatxa 2018 del celler Mas Blanch i Jové i el Conca de Tremp Negre 2018 de Terrer del Pallars.

Tomàs Cusiné i Josep Pelegrín, en un moment del tast.

L’acte, presidit pel Diputat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert i Tomàs Cusiné, president de la DO, ha comptat amb la participació de Josep Pelegrín, millor Sommelier d’Espanya 2016 i guardonat com a Millor Tastador a la darrera edició dels Premis Vinari, que ha conduit l’acte tot moderant el debat i el tast.