Els cellers de la Denominació d’Origen Terra Alta, immersos en la campanya de verema, han vist afectada la collita d’enguany a causa de la forta pedregada caiguda a la comarca en les darreres hores. En aquest sentit, els episodis de calamarsada han afectat diverses poblacions de la Terra Alta. Alguns dels municipis que més han patit les conseqüències han estat Batea i Caseres.

El terme municipal de Batea, un dels més perjudicats / Cedida.

El fort temporal ha malmès 2.000 hectàrees aproximadament, de les quals unes 800 són de vinya. La garnatxa blanca, varietat emblemàtica de la DO Terra Alta, estava ja pràcticament collida, així que l’afectació ha estat menor. D’altra banda, els pagesos treballen a contrarellotge per salvar les varietats de raïm negre i el macabeu, ja que gran part del raïm estava pendent de veremar i és el que s’ha vist més afectat. El Consell Regulador de la DO Terra Alta segueix valorant les pèrdues provocades pel fort temporal, així que és aviat encara per determinar la quantitat de raïm malmès.

A primera hora del matí, Cellers Tarroné es lamentaven via xarxes socials de la situació patida ahir al vespre: “Ja teníem tot el raïm blanc a dins del celler – que se’ns va inundar – i només havíem collit el 25% de negre. Avui anirem a veure quina afectació ha tingut la tempesta i la pedra al tros… Lo d’ahir, mai vist“. Les mostres de solidaritat s’han fet públiques durant el dia d’avui. El sindicat agrari Unió de pagesos ha alertat dels danys importants a la vinya a causa de la tempesta d’ahir a la Terra Alta sobretot a Batea i a Vilalba dels Arcs on la pagesia fa dies que verema.