La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ha servit aquest cap de setmana vora 42.000 degustacions de vi (7.000 tiquets de sis tastos) en un certamen que ha superat tots els rècords d’assistència al llarg de 27 edicions. Fins ara, la xifra més alta de degustacions havia estat 37.000, assolida en la Fira del Vi de 2017, quan l’edició va durar tres dies en caure en dilluns el primer de maig.

Els actes que s’han fet a Falset i en altres pobles de la comarca han estat un èxit absolut de visitants, amb la qual cosa es calcula que, en conjunt, més de 30.000 persones han assistit a algun dels actes de la Fira del Vi d’aquest cap de setmana llarg. “És evident que tothom tenia moltes ganes de tornar a la Fira del vi de Falset i tenim la impressió que hi ha gent que ha aprofitat per tornar a trobar-se a Falset i celebrar el retrobament després d’aquests anys de pandèmia”, explica Carlos Brull, alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora.

Des de divendres al vespre, els tastos organitzats han hagut de penjar el cartell de complet a Falset, Porrera, Gratallops, Masroig, Torroja i Bellmunt del Priorat, oscil·lant els assistents entre els 300 i el miler. Igualment, prop d’un miler de persones han participat en la quinzena de tastos gratuïts per a “winelovers” que s’han organitzat al recinte firal de Falset.

Una imatge del Tast amb Llops d’ahir dissabte a Gratallops. Foto: Maoz Eliakim

Brull, en la seva valoració, destaca també el perfil del visitant: “és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, i també tenim un públic molt jove, al voltant de la trentena, que ve a la Fira amb ganes de saber més coses del món del vi, la terra, les varietats i els cellers”. La Fira del Vi de Falset és un esdeveniment consolidat, que en aquesta 27a edició ha comptat finalment amb la participació d’una setantena de cellers, dels quals prop d’un 6o% han estat de la DOQ Priorat i un 40% de la DO Montsant.

Comença la Fira als cellers durant tot el mes de maig

La Fira del Vi de Falset, però, no ha arribat a la seva fi. De fet, a partir de demà dilluns (2 de maig) i fins al final de mes és possible reservar degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en “recinte firal” durant un mes, amb cellers fent d’estands, tot oferint degustacions a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça a: www.firadelvi.org

D’aquesta manera, la comarca es torna a convertir en un gran aparador vitivinícola tot el mes de maig, donant continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments. Les degustacions, amb aforament limitat a 12 persones, es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. Una fórmula que l’any passat va fer possible gairebé 2.500 reserves de tastos. De fet, “la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, segons l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull.

Per a més detalls i informació sobre les activitats online:

www.firadelvi.org