La combinació de carinyena i garnatxa d’aquest nou vi de CARA NORD dona com a resultat un perfil on es potencia l’expressió de la terra i el caràcter mineral de la carinyena

CARA NORD presenta Mineral, un vi que neix a partir de tres hectàrees de vinya situades a la serra del Montsant. Mineral és un vi que sorgeix de l’assemblatge de carinyena i garnatxa. Les dues varietats més plantades a la Denominació d’Origen Montsant s’uneixen aquí, en una proporció de 84% carinyena i 16% garnatxa, per a accentuar el caràcter mineral del vi. Es tracta d’una barreja inusual en aquesta DO que destaca per la mineralitat de la carinyena. Una varietat, aquesta, que forma part d’aquest vi negre i que està plantada sobre sòls calcaris i argiles vermelles d’escassa fertilitat. La garnatxa, en canvi, es troba en un terreny més calcari.

La serra del Montsant està formada per conglomerats amb cingles a la carena principal, acompanyats de marges que donen peu a nombroses balmes, coves i barrancs en un relleu muntanyós que suposa un important factor influent en la qualitat del raïm. Un altre factor que cal destacar és el clima de la zona, amb trets de continentalitat per ser mediterrani interior, és a dir, molt sec a l’estiu i fred a l’hivern i amb una temperatura mitjana de 15 graus i rep anualment els raig del sol durant unes 2.700 hores. La precipitació mitjana anual de la zona és de 495 litres per metre quadrat. El vi fermenta a 26 graus durant 14 dies i, posteriorment, segueix un procés de fermentació malolàctica en acer inoxidable. El resultat de la fermentació acaba envellint 6 mesos en fustes de roure francès.

CARA NORD Mineral 2020 és un vi de color negre fosc. “Al nas és subtil i equilibrat, trobem fruita negra, tocs minerals i de grafit, a més de tabac i xocolata. En boca és especiat, amb notes de cafè i un fumat noble. De boca àmplia amb potència i força. De final fresc i intens“, explica la nota de tast del celler.

CARA NORD, viticultura heroica
CARA NORD neix el 2012 amb l’objectiu de cultivar vinyes en altitud, procedents de la cara nord de les muntanyes de Prades, situades en un entorn privilegiat i amb una convicció que, en terres pedregoses, ambients no contaminants i amb una diversitat biològica intacta, s’aconsegueixen uns vins originals i de qualitat organolèptica singular.