90 cellers i 4 associacions elaboradores de vins i caves de les 12 denominacions d’origen reconegudes a Catalunya es presenten a la fira Prowein d’Alemanya, que té lloc del 15 al 17 de maig a Düsseldorf, amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural sota la direcció i coordinació de Prodeca. Prowein, la fira vinícola més prestigiosa d’Europa, rebrà al voltant de 60 mil compradors del sector minorista, majorista, importació i exportació, gran distribució i canal Horeca, a més de la premsa especialitzada encarregada de recollir i revisar les novetats que presentin els 7.000 expositors d’aquest certamen que enguany celebra la seva 27a edició.

La fira més important del sector a Europa
La Prowein torna a celebrar-se després que el 2020 i el 2021 es cancel·lés per la situació de pandèmia. Representa una de les plataformes de contacte comercial més rellevants del món, especialment pel sector agroalimentari europeu. En la seva última edició, el 2019, la Prowein de Düsseldorf va reunir a més de 6.900 expositors i 61.500 visitants de tot el món, amb Alemanya, Holanda, Bèlgica i Regne Unit com a principals mercats importadors. Alemanya és el principal destí dels vins catalans, representant el 13,7% de les exportacions catalanes del sector per valor de 74,8 M€, consolidant la tendència creixent amb un increment del 8% respecte a l’any anterior.

La dimensió internacional d’aquesta fira, on hi assistiran expositors de 60 països, forma part d’una aposta per consolidar el principal mercat comprador de vins i caves catalans, com és Alemanya. A més d’aquest focus, la diversificació de mercats i clients també forma part dels objectius dels cellers catalans i, per això, Prowein esdevé una aposta forta que compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca.

Prodeca, promoció de productes agroalimentaris catalans

Prodeca és una empresa pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya, que té per objecte la promoció dels productes agroalimentaris catalans i el suport a la comercialització i internacionalització de les empreses catalanes del sector. Facilita la participació de les empreses catalanes a les principals fires agroalimentàries internacionals i nacionals, organitza trobades amb compradors i importadors del sector, ofereix programes de suport en comercialització i iniciació a l’exportació, elabora i implementa estratègies de posicionament de producte i de promoció de la marca Catalunya agroalimentària, fa assessorament en diversificació i consolidació comercial a països tercers, prepara informes de mercats i tendències, disposa d’eines d’autodiagnosi i d’anàlisi d’oportunitats en comercialització i internacionalització per a les empreses del sector, entre d’altres activitats.

Prodeca treballa coordinadament amb les associacions professionals, entitats i agents que intervenen en la promoció, comercialització i internacionalització agroalimentària, i participa en iniciatives relacionades amb la gastronomia catalana i la Dieta Mediterrània, com a eines de valorització i millora del posicionament dels nostres productes i empreses, a Catalunya i al món.