L’art del maridatge, és una obra única que aporta les claus necessàries per a aconseguir la unió perfecta entre beguda i menjar. A través de cada pàgina, Javier Campo González introdueix als seus lectors en aquest noble art, fugint de tecnicismes i centrant-se en la importància dels sentits i l’experimentació“, expliquen fonts de l’editorial.

L’art del maridatge’ és el resultat del treball de l’expert sommelier Javier Campo González, qui publica aquest assaig amb l’objectiu d’ajudar als estudiants de sommelieria. “Aquesta obra és el resultat de dues dècades recopilant dades d’harmonies entre menjar i beguda”, tal com confessa ell mateix.

Campo reconeix que ha tractat de fugir dels tòpics. “És un llibre en el qual cada exemple ha estat contrastat. No concebo parlar de maridatge sense provar el menjar i la beguda”, explica. Publicada per  Cercle Vermell Grup Editorial, el lector “trobarà les eines necessàries per a poder experimentar el difícil art del maridatge més enllà de les regles típiques. Conèixer les diferents tècniques culinàries i, sobretot que, per a maridar cal provar. Això és una màxima. No val inventar”, segons l’autor.

En definitiva, es tracta d’un llibre únic“, ja que com el mateix Javier explica, “en el llibre parlo que hi ha molts llibres que parlen de maridatge, però en termes molt genèrics, per la qual cosa l’encert és aleatori, o són molt tècnics i complexos, sobretot tenint en compte que no tots els restaurants tenen un laboratori o un equip d’I + D”.