La redacció de Vinassos se suma a la tristor de la família i amics perquè ens a les darreres hores ens ha en Pau Torres Mas. En homenatge a la seva trajectòria i fortalesa humana, hem volgut demanar la col.laboració de la Conxa Torres Sabaté.

La Força del Pau i “Ilusión +”

Potser és l’atzar o potser no, el Pau i el vi, ell ha resistit com les vinyes en el temps.

En Pau, un enginyer de telecomunicacions treballant a Shanghai on un dia li diagnostiquen la ELA, una malaltia degenerativa que el dia 14 de juliol de 2022 ha fet que ens deixés només amb 45 anys.

Si, el seu cos ens ha deixat, però no pas el seu esperit, un esperit lluitador que ha fet que quan només li donaven tres o quatre anys de vida, ell arribés a superar-ne quasi deu.

Ha estat un home de família i aquesta sempre li ha fet costat amb la força de la Gina, la seva esposa, i els seus fills en Ferran i la Montse, així com també els seus pares, germana, cosines, tietes …

bellvitgehospital.cat

Tota aquesta força el va portar a formar-se en vins i amb la Gina van crear el projecte de vins solidaris “Ilusión +”, etiquetant vins amb els noms de la família i amb la seva història a les etiquetes: Gina, Pau, Ferran i Montse.

En Pau sempre ha representat el vi negre: fort, contundent i lluitador, tal i com ell era de veritat.

Pensar en els altres el va portar a repensar la seva vida i la seva feina, tornant a estudiar, adaptant-se en cada moment quan anava perdent mobilitat, o s’anaven incorporant més màquines d’ajuda en el seu paisatge quotidià.

Ha estat una lliçó de vida i de lluita per a tots els qui hem tingut la sort de compartir els seus grans i petits moments.

Per mi, ell és el cep més fort de la vinya i les lliçons de les que ens ha fet gaudir no s’esborraran mai de l’arxiu dels nostres records.

Com un bon vi i amb calma i serenitat es va anar acomiadant de tots i totes, donant consells als seus fills, preguntant si quan es trobés amb la tieta Sefa i els avis volíem que els hi digués quelcom …

  • Ho veieu, fins i tot els seus darrers alens eren els altres.

Li vam encarregar una darrera feina, que sigui un nou àngel de la guarda per la família, estic convençuda que ho farà, i quan en el dia a dia dels qui ens hem quedat a terra obrim una ampolla de vi negre “Pau” el sentirem en l’olor, en el gust i amb tots els sentits que continuaran emocionant-nos com sempre.

Un petó de vi, Pau!

T’estimem.

CONXA TORRES I SABATÉ