El món del vi plora la pèrdua d’en Ricard Pasanau, copropietari del Celler Pasanau de la Morera del Montsant. Pasanau va néixer el 12 de març del 1947 i ha mort aquesta passada matinada a l’hospital Sant Joan de Reus, havia estudiat Enginyeria i, entre d’altres, durant la seva vida professional va exercir la docència a l’Escola Camp Joliu de l’Arboç
En Ricard Pasanau sempre havia estat un gran apassionat de la cultura: essent la pintura, el cinema i també la música els tres grans eixos que omplien els seus espais d’oci. “Com a viticultor de la DOQ Priorat; als anys vuitanta es va fer càrrec de les vinyes que havia cultivat el seu avi: Joan Pasanau i va fer créixer la propietat amb l’adquisició de terres; plantant noves varietats i renovant els sistemes de cultiu. L’any 1995 els tres germans Pasanau: Joan, Albert i Ricard van construir el celler Pasanau“, expliquen fonts d’aquest organisme.
Ricard Pasanau, va ser també el primer president de l’ADV de la DOQ Priorat, va formar part del Centre d’Iniciatives del Priorat; de la Junta del Parc Natural del Montsant i va ser escollit regidor a l’Ajuntament de la Morera del Montsant, on va impulsar, entre d’altres, la Festa del Vin Blanc. Així mateix, també va estar estretament vinculat amb la Cartoixa d’Escaladei, on va participar molt activament en el Congrés del 8è centenari de Scala Dei i va ser nomenat canceller de la Confraria dels Sans Cartoixans.
Des de l’any 1993 i fins l’actualitat en Ricard Pasanau va estar estretament vinculat al Consell Regulador de la DOQ Priorat on col·laborava amb les comissions de Viticultura i Territori; essent un gran defensor de les pràctiques naturals i respectuoses amb la vinya i el medi ambient. La seva implicació amb la història de la DOQ Priorat el va portar, fins fa ben poques setmanes, a participar en la confecció d’un treball cronològic de la DOQ Priorat, que està impulsant el Consell.
El funeral es celebrarà demà dimecres, dia 18 d’agost, a les 11h a la parròquia de la Morera.