Cambrils celebra les novenes Jornades de l’Oli Nou del 28 d’octubre al 6 de novembre. Un total de 25 restaurants cambrilencs oferiran una degustació de pa amb oli nou Mestral com a aperitiu dels seus àpats durant aquests 10 dies. La novetat més destacada són les postres de les jornades: gelat de vainilla amb oli verge macerat amb roses. El programa inclou el tradicional esmorzar popular a la Cooperativa, dos tallers familiars i dues xerrades adreçades a professionals i públic general

Les primeres olives de la temporada han entrat aquesta setmana al molí de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i ja està tot a punt per presentar en societat el primer oli de la temporada, que del 28 d’octubre al 6 de novembre es podrà degustar com a aperitiu a 25 restaurants del municipi.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan  Carlos Romera, i el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra, han presentat avui les novenes Jornades Gastronòmiques de l’Oli Nou d’Oliva Verge Extra de Cambrils per posar en valor la qualitat d’aquest producte estrella de la dieta mediterrània reconegut a nivell internacional.

Durant la roda de premsa s’han presentat les noves postres de les jornades: un gelat de vainilla amb oli d’oliva verge extra macerat amb roses, que oferiran la majoria dels restaurants participants i que pretén demostrar que l’oli d’oliva també combina amb productes dolços.

També com a novetat, la Cooperativa Agrícola ha organitzat una sessió tècnica dirigida a professionals de la pagesia i l’agricultura i una xerrada amb degustació adreçada al públic general. Aquestes dues noves activitats s’afegeixen als tallers familiars per donar a conèixer el procés d’elaboració de l’oli i el conreu de les oliveres.

D’esquerra a dreta: Pau Serra, Óliver Klein i Juan Carlos Romera.

Les jornades es tancaran el dia 6 de novembre amb l’acte més tradicional i destacat: l’esmorzar popular de la Festa de l’Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km2). A partir de les 9 hores, els i les assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra Mestral de la nova collita per només 4 euros, mentre gaudeixen d’actuacions infantils de grups locals.

El dia de la festa l’agrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 14 hores, per qui vulgui aprofitar l’ocasió per fer la compra de productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de l’esmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra d’una garrafa de cinc litres d’oli.

Les jornades estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica i l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils amb el patrocini de la Cooperativa Agrícola. El programa complet es pot consultar al següent enllaç: https://www.cambrils.cat/ca/serveis/cambrils-gastronomia/jornades-gastronomiques-amb-oli-nou-d-oliva-verge-extra.

RESTAURANTS PARTICIPANTS

Els 25 restaurants que enguany oferiran en primícia l’oli nou de la Cooperativa Agrícola com a aperitiu dels àpats són Bec d’or, Brisas de Mar, Ca la Puri, Cal Tendre, Can Jordi, Can Solé, Casa Macarrilla 1966, Classico Duomo, Club Nàutic Cambrils, Dofí Verd, Duomo, El Capi, Gami, Kupela, La Confraria del Port, La Palmera de la Llosa, Las Cadenas, Les Barques, L’Original, Miquel, Miramar, Rincón de Diego, Sotacel, Taverna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.

PROGRAMA DE LES JORNADES

Dimarts, 25 d’octubre. 20 hores. Cooperativa Agrícola de Cambrils.

XERRADA TÈCNICA: “L’oliva, revisió dels conceptes sobrte aquesta fruita” (rendiments, maduració i maneig)

Impartida per Esteve Martí Perelló, especialista en olivicultura i elotècnia de l’IRTA-Mas Bové, adreçada als professionals de la pagesia i agricultura. Formació adreçada a professionals de la pagesia i agricultura.

Dissabte, 29 d’octubre. De 16 a 17:30 hores. Agrobotiga de la Cooperativa.

TALLER FAMILIAR DE RUTA PER LES OLIVERES

Visita a una finca d’oliveres per tal de poder viure en primera persona tot el recorregut que fa una oliva fins a convertir-se en oli. Visita al Molí i berenar. Inscripcions: De dilluns a divendres de 7h a 15h al telèfon 977369511 i a info@coopcambrils.com.

Inclou degustació de la Rosta de Cambrils de tota la vida: pa torrat amb oli nou i vi (adults) i pa torrat amb oli i xocolata (pels més menuts). Preu: 10€/adults (De regal una ampolla d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana de la nova collita de 750 ml). Infants: entrada gratuïta.

Dimecres, 2 de novembre. 18 hores. Torre del Llimó.

XERRADA AMB DEGUSTACIÓ ” L’ oli d’ oliva a la cuina: condiment o ingredient?”

Impartida per Montserrat Jiménez, especialista en oli i cuina de l’IRTA-Mas Bové, adreçada al públic general. Aforament limitat a 30 persones Inscripcions a peconomica@cambrils.cat o al telèfon 977 794 679

Dissabte, 5 de novembre. 10:30 hores i 12 hores. Torre del Llimó.

TALLER FAMILIAR “APROFITAMENTS DE L’OLIVERA”

Conèixer els diferents aprofitaments del conreu de l’olivera: el fruit, les fulles i l’escorça. Elaboració de conserva d’olives seguint una recepta tradicional.

* Edat mínima recomanada: 5 anys.

Taller gratuït amb places limitades.

Inscripcions a peconomica@cambrils.cat o al telèfon 977 794 679.

Diumenge, 6 de novembre. A partir de les 9 hores. Cooperativa Agrícola.

 FESTA DE L’OLI NOU

Esmorzar popular per degustar l’oli novell verge extra DOP Siurana de la Cooperativa de Cambrils: pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra Mestral de la nova collita 2022. Actuacions de grups locals Preu del tiquet: 4 euros

Promocions: Amb la compra del tiquet de l’esmorzar, descompte de 2 euros per la compra d’una garrafa de 5 litres d’oli d’oliva verge extra. Horaris de l’agrobotiga: De les 9h a les 14h, aprofita els horaris especials de l’agrobotiga per fer la compra de productes de proximitat.