Albet i Noya treu al mercat dos nous vins parcel·laris elaborats amb la varietat reina del Penedès. El Corral Cremat és un escumós amb més de 10 anys de criança i El Bosc Negre un xarel·lo brisat envellit en botes de roure

Ja fa uns mesos que va veure la llum el Clàssic Penedès El Corral Cremat 2011 d’Albet i Noya. Un vi escumós de llarga criança elaborat amb xarel·lo d’una vinya molt particular del celler de Subirats i “que ha rebut grans elogis de la crítica nacional i internacional“, expliquen fonts del celler. Ara, seguint la mateixa línia, l’equip de Josep Maria Albet ha presentat El Bosc Negre, un vi blanc de xarel·lo brisat, anyada 2019, que també fa honor a la vinya d’on neix, al cor de les muntanyes d’Ordal.

La vinya del Bosc Negre és un paratge de petites terrasses de pedra seca enmig de la muntanya, ubicada a 400 metres d’altitud i amb ceps de xarel·lo plantats l’any 1962. La vinya té un doble vessant i, en una part, les terrasses estan orientades a l’est, cap al port d’Ordal, i en l’altra, a l’oest, cap a la plana penedesenca. “D’aquest xarel·lo se n’ha seleccionat el millor raïm i s’ha fet una lleugera maceració amb les pells i posterior criança en botes de roure francès. El vi ha reposat 2 anys en ampolla abans de sortir el mercat“, comenten.

Amb aquest vi, Albet i Noya “recupera la tradició de fer xarel·los brisats, una tipologia de vi que Josep Maria Albet ja va iniciar a principis dels anys 90 amb l’aleshores anomenat Xarel·lo Col·lecció. El Corral Cremat i El Bosc Negre se sumen així a la llista de xarel·los emblemàtics del celler“. Des del popular Curiós, xarel·lo jove d’anyada; el vi de criança El Fanio, també d’un paratge particular; o l’Efecte Ancestral, un Clàssic Penedès elaborat amb el mètode ancestral i sense sulfits afegits.