Família Torres es manté entre els 50 millors destins enoturístics del món segons el rànquing World’s Best Vineyards 2022, elaborat pel grup editorial britànic William Reed. El celler del Penedès, present a les quatre edicions de la llista, ocupa enguany la posició 34, sent el quart celler espanyol – i l’únic català – de la classificació.

De Família Torres, els impulsors destaquen, a més dels seus més de 150 anys d’història, “el compromís per reduir les emissions i la cofundació d’International Wineries for Climate Action, i consideren que visitar el celler permet conèixer no només un ric patrimoni vitivinícola, sinó també com serà el futur de l’elaboració del vi”. A més, mencionen algunes de les experiències que ofereix el celler com “l’exclusiva Legacy wine experience o la Nit d’Estrelles que uneix astronomia, música i vi, el restaurant de cuina mediterrània El Celleret i vins com el llegendari Mas La Plana i els elaborats amb varietats ancestrals recuperades“.

Aquest rànquing és, segons William Reed, “una oportunitat per despertar interès entre els turistes i aquells que busquen viatges autèntics i únics. El llistat d’aquest any s’ha confeccionat a partir de les 2.000 nominacions de cellers de 20 països de 6 continents que ha realitzat un jurat integrat per 500 experts del món del vi i del turisme, distribuïts en diferents regions, a qui s’havia demanat que designessin set cellers amb la millor experiència oberta al públic, sense criteris ni llistats predeterminats“.

L’objectiu de la llista de les millors vinyes del món, inspirada en les prestigioses llistes de de World’s 50 Best Restaurants i World’s 50 Best Bars que també elabora William Reed, és posar el focus en l’enoturisme, mostrant la diversitat de destins i animant a la gent a descobrir la singularitat del vi, dels seus paisatges i cellers.

Sobre Família Torres                       Arrelada en la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de 150 anys. “Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per adaptar-se al canvi climàtic“. La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO₂.

Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers en les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero, Rueda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora d’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector, i de l’Associació de Viticultura Regenerativa, “que promou un canvi de paradigma en la gestió de les vinyes per convertir-les en grans embornals de carboni“, expliquen.