Gandesa celebrarà aquest cap de setmana la ja tradicional i popular Festa del Vi, que enguany arriba a la seva 35a edició. Tres dies plens d’activitats per conèixer i també gaudir dels vins de la Terra Alta i la seva varietat insigne de la garnatxa blanca. Una festa que ja s’ha posicionat al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre com una visita obligada per a tots els amants del vi i l’enoturisme.

L’any passat, i malgrat la Covid, hi van passar més de 12.000 persones i es van vendre 14.600 degustacions. Enguany la Festa del Vi recupera tots els actes d’abans de la pandèmia i la tornada a la normalitat es notarà amb la presència a la Mostra de Vins de 23 cellers adscrits a la Denominació d’Origen Terra Alta. Aquest any, com a novetat, al costat de la Mostra s’ha muntat una zona batejada com ‘Gastroàrea’ en què diversos establiments de Gandesa oferiran una destacada oferta gastronòmica de tapes, ‘punxadetes’ i dolços típics de la localitat.

La Mostra de Vins, que restarà oberta a partir de demà divendres a la Rambla de la Democràcia, és un dels actes més destacats, sense oblidar la Nit de les Garnatxes Blanques. Un sopar a l’emblemàtica Sala de Premses del Celler Cooperatiu de Gandesa, obra de l’arquitecte modernista César Martinell, maridat pels plats del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin, i unes 27 referències de vins de cellers de la Denominació d’Origen Terra Alta.

Enguany la Festa del Vi de Gandesa compta com a pregonera a la coneguda sommelier Meritxell Falgueras, periodista i una de les més prestigioses comunicadores del món del vi. Ha publicat quatre llibres dedicats al vi i participa habitualment en diversos mitjans de comunicació. En el seu currículum disposa de diferents premis dels Gourmand Awards, com ara el de millor llibre educatiu sobre el vi, el millor sobre begudes i el millor blog. A més, va ser nomenada millor sommelier el 2011 i ‘Nariz de Oro’ de Catalunya el 2006.

La 35a edició de la Festa del Vi es completarà amb el popular dinar de La Clotxa, el diumenge al migdia, a més d’un concert i ball de l’orquestra Gira-sol. També s’ha recuperat l’aperitiu-sopar que aquest any se celebrarà al Celler Cooperatiu de Gandesa amb productes de quilòmetre zero i vins de la mateixa cooperativa. Per a l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, la celebració de la Festa “suposa tot un repte per a la Comissió Organitzadora -integrada per l’Ajuntament, la Cooperativa i la Societat Unió Gandesana- perquè amb estes 35 edicions a l’esquena s’ha consolidat com el millor aparador  per promocionar els vins de la Terra Alta i cada any el públic assistent espera veure satisfetes les seves expectatives. Crec que enguany serà una de les millors edicions i la gent que assisteixi ho podrà comprovar”, explica l’alcalde. La Festa del Vi de Gandesa està organitzada per l’Ajuntament de Gandesa, el Celler Cooperatiu i la Societat Unió Gandesa.