La nova anyada de Codorníu Viñas de Anna arriba amb nou look: “una etiqueta encara més sòbria i elegant, amb forma d’arc parabòlic (molt present en el seu celler modernista), reflectint també l’elegància d’un vi fresc i amb personalitat. El blanc elaborat amb el millor chardonnay i un toc de gewurztraminer i el rosat amb pinot noir i un toc de garnatxa“., expliquen fonts del citat celler.

“Viñas de Anna és una història d’innovació, ja que va ser el primer vi tranquil de la casa, lligada des dels seus orígens al cava. El 2015, Codorníu s’atrevia amb el seu primer vi sense bombolles amb l’objectiu d’oferir nous productes per a diferents moments de consum: un vi d’alta gamma, elaborat a partir de les vinyes pròpies i en homenatge a una de les seves icones: Anna de Codorníu”, expliquen.

En aquest cas, tant el blanc con el rosat estrenen imatge i anyada, la de 2023, marcada per una verema primerenca, un cicle d’escassa pluviometria, un raïm d’ excel·lent sanitat i qualitat i vins equilibrats i aromàticament molt expressius.

Viñas de Anna s’elabora amb chardonnay, que li dona aromes a fruites tropicals madures, fruita blanca, notes cítriques i un fons d’espècies dolces. També té un toc de gewurztraminer, una varietat pròpia de l’Alsàcia, Alemanya i Àustria, que li dona un toc diferencial al vi, sense allunyar-se de l’objectiu inicial: mantenir l’expressió de la fruita i la frescor.

Viñas de Anna és d’un brillant groc daurat. En nas, és una explosió d’aromes cítriques i de poma verda. Aromàtic i intens, amb un fons floral (pètals de rosa) i litxi que li proporciona el raïm gewurztraminer. En boca, transmet una sensació fresca a l’inici, amb una mitja boca més voluminosa i un final llarg i refrescant. És persistent i amb bona textura.

“Marida a la perfecció amb carns blanques, peix, mariscos, arrossos, i pastes. Ideal per a cuines asiàtiques com la japonesa i tailandesa, tempures i verdures a la planxa. També per a aperitius com a anxoves, escopinyes, olives, etc.”, comenten des de Cordorníu.

Viñas de Anna Pinot Noir, segons les notes de cata del citat celler, és un rosat elegant, fresc i amb personalitat. La varietat pinot noir li aporta aromes a fruits frescos i suaus com la cirera, la maduixa i el gerd, molt expressius. El toc de garnatxa li atorga notes cítriques i major sensació de frescor. En boca és refrescant, voluminós i aporta una estructura suggeridora amb un final elegant.

És un vi color cirera pàl·lid brillant que, en nas, té una gran intensitat aromàtica, amb suaus notes de fruits vermells i delicats tocs cítrics. En boca, és un suggeridor vi ple de frescor i elegància, amb sensacions afruitades en boca. D’acidesa refrescant i un final llarg i elegant. Un vi gastronòmic que marida a la perfecció amb gran quantitat de plats: peix blau (tonyina, salmó o sardines); arrossos; pastes; amanides de llegum; verdures; tapes, etc.