La verema a la Denominació d’Origen Terra Alta va arrencar fa un parell de setmanes amb la collita de les varietats blanques més primerenques, i en els últims dies s’ha començat a veremar també la garnatxa blanca, emblema de la comarca. Fins ara, el Consell Regulador ha comptabilitzat l’entrada de 770.000 quilos de raïm amb un estat fitosanitari molt bo i una qualitat excel·lent. El 47% del total veremat fins al moment és de garnatxa blanca.
Des del Consell Regulador asseguren que les previsions per a l’actual campanya passen per una reducció de la producció que estaria al voltant del 25% en termes generals, però que fins i tot pot superar el 50% en vinyes de secà.
Des del Consell tenen clar que aquesta davallada és fruit “de la sequera extrema que pateix la comarca, amb una mitjana de només 255 litres entre octubre de l’any passat i aquest agost respecte als 500 litres de mitjana dels últims anys”.
Davant aquesta situació, la DO Terra Alta preveu que aquesta collita sigui una de les més baixes dels últims anys, amb una producció que no superaria, segons les previsions inicials, els 30 milions de quilos davant dels 36 milions de la passada campanya, que ja va ser inferior a la mitjana de la zona.