El Celler Bàrbara Forés, presenta una nova edició del seu ja tradicional Tast de Tardor. Aquesta activitat enoturística, que combina la història i el vi, arriba aquest 6 d’octubre amb una col·laboració especial amb la Mostra Front, el festival de cinema dedicat als conflictes i la cultura de pau. Aquesta és una altra iniciativa per tal de mostrar “la seva aposta per la defensa del territori i els paisatges de la Terra Alta“.
Amb aquesta aliança, el celler i el festival volen unir esforços per impulsar un projecte que valora els paisatges de la Terra Alta com a escenari de memòria històrica. El Tast de Tardor, que cada any porta els visitants a la cota 705 de la Serra de Pàndols, escenari clau de la Batalla de l’Ebre, s’ofereix també com a recompensa dins del crowdfunding del festival, amb la finalitat de recaptar fons per a la seva pròxima edició.

Un projecte conjunt per la cultura i el paisatge
El Tast de Tardor és una de les activitats més emblemàtiques del Celler Bàrbara Forés, no només per la seva particularitat d’unir la memòria històrica amb el tast de vins, sinó perquè esdevé un recorregut pels paisatges que són testimoni d’uns dels esdeveniments més significatius de la Guerra Civil. Els participants a l’activitat gaudeixen d’una visió panoràmica des de la cota 705, on s’explica l’episodi bèl·lic de la Batalla de l’Ebre. Després es descendeix fins als peus de la serra, per passejar entre vinyes que acullen vins ùnics com El Templari i L’Ancestral, elaborats amb la varietat morenillo, recuperada pel celler fa més de 30 anys.
La Mostra Front, amb la seva mirada cinematogràfica centrada en la pau i els conflictes, també esdevé un espai per a la reflexió i la defensa del territori. La col·laboració entre el celler i el festival demostra el poder de les iniciatives culturals i empresarials per sumar esforços en pro del patrimoni històric i paisatgístic.

Col·laboració per a la memòria i la pau
La vinculació entre el Tast de Tardor i la Mostra Front es concreta en la donació de 6 entrades exclusives per participar en aquesta activitat enoturística, que s’ofereixen com a recompensa dins del crowdfunding del festival. Aquesta acció simbolitza l’esforç per mantenir viva la memòria històrica, defensar el paisatge com a patrimoni i promoure la cultura de pau, valors que compartixen tant el celler com el festival.
Per a Manolo Sanmartín, propiètari del celler, “aquesta aliança és un exemple de com el vi, símbol de pau i convivència, pot ser el pont entre iniciatives culturals i projectes del territori. Volem donar suport a aquelles iniciatives que, com nosaltres, treballen per conservar la memòria històrica i valorar el paisatge de la Terra Alta“.

Amb aquesta acció, el Celler Bàrbara Forésreafirma el seu compromís amb la preservació del paisatge i la defensa de la cultura local, posant en valor la importància de col·laborar amb altres entitats que comparteixen aquests mateixos valors“, expliquen dels del citat celler. El Tast de Tardor es podrà gaudir els dies 6 i 12 d’octubre, 2, 3, 16 i 17 de novembre i 6 i 7 de desembre. Les places són limitades i ja es poden reservar a través del web del celler.