Sis Coperatives de la Terra Alta -que aglutinen més de “mil pagesos i viticultors“- han emès un comunicat conjunt en el que ratifiquen el seu suport al President de la DO Terra Alta, Pere Bové i fan també seves les mesures incloses en el Pla de Transparència presentat en el darrer Consell Regulador, el dia 9 d’agost. Es tracta de les cooperatives Agrícola Sant Josep de Bot, Cooperativa Sant Isidre de Caseres, l’Agrícola de Corbera d’Ebre, la Cooperativa de Gandesa, Caterra-Cooperativa de la Pobla de Massaluca i Covilalba-Agrícola de Vilalba dels Arcs.

Es dona el cas peculiar que aquest suport ja va ser acordat per aquests ens cooperatius en una reunió celebrada el dia 21 d’agost passat si bé, un dels vocals d’una de les citades cooperatives va desobeir l’acord i va votar en contra de Bové en la darrera reunió del Consell Regulador. Per la seva part, la Cooperativa de Batea sempre s’ha mostrat contrari a la figura de l’actual president al front de la DO Terra Alta.

Comunicat conjunt Cooperatives

Aquest és el COMUNICAT redactat per les sis cooperatives on fan públic el seu suport a Pere Bové:

  • En resposta a les informacions publicades en els darrers dies sobre la representació de la llista unitària de les Cooperatives al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, fem el següent comunicat:
  • En nom de les Cooperatives signants i dels mes de mil pagesos i viticultors que representem, i en compliment de l’acord al que vàrem arribar en data 21 d’Agost de 2024:

1) Expressem la ratificació i el ple suport de les Cooperatives al conjunt de les mesures contingudes al Pla de Transparència presentat pel president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, el Sr. Pere Bové Vallespí.

2) Les Cooperatives donem ple recolzament al president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, el Sr. Pere Bové Vallespí en el seu compromís per dur a terme la totalitat de les mesures contingudes al Pla de Transparència i en la seva tasca de promoció dels nostres vins i de defensa dels interessos del conjunt dels cellers i viticultors de la Terra Alta.

3) Per últim, manifestem que l’únic candidat a president de la llista unitària de les Cooperatives al Consell Regulador de la Denominació D’Origen Terra Alta va ser i segueix sent el Sr. Pere Bové Vallespí

Mesures Pla de Transparència de la D.O. Terra Alta
Pel que fa a les esmentades mesures presentades pel President Pere Bové, les reproduïm íntegrament:

– Les presents mesures son els eixos fonamentals del Pla de Transparència presentat pel president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta el Sr. Pere Joan Bové Vallespí, i ratificat per la Comissió Rectora de la Denominació d’Origen Terra Alta el 9 d’Agost de 2024:

• Ratificació del president el Sr. Pere Joan Bové Vallespí per a la realització de la totalitat de les mesures d’aquest pla de transparència.
• Soŀlicitud d’una auditoria completa per un auditor independent sobre l’exercici en qüestió de l’any 2022-2023.
• Contractació d’un servei jurídic extern a fi d’analitzar els resultats de l’auditoria.
• Reunió explicativa a tots els cellers i viticultors integrants de la Denominació d’Origen Terra Alta dels resultats de l’auditoria.
• Com els pressupostos es nodreixen d’aportacions públiques i privades, establir uns mecanismes de transparència i control essencials com organisme de dret públic.

Recordem que aquest ens representatiu de pagesos i viticultors de la Terra Alta ha viscut uns mesos de fortes tensions internes amb un sector liderat per Marc Paladella, crític i contrari amb la gestió de l’actual president. Una tensió que va tenir com a detonant públic, la publicació d’un informe auditoria on es presentaven tot un seguit de gestions i protocols de la DO de l’any 2022-23 que caldria revisar i subsanar de cara a exercicis posteriors.