La Cambra de Comerç de Reus i l’Agència de Promoció de Reus seran presents, des d’avui i fins al dia 12 de febrer, a Vinexpo Paris 2025, acompanyats de 12 cellers del territori. Amb un estand conjunt de 72m² dissenyat per destacar la identitat, la qualitat i la diversitat dels nostres vins, la corporació participa durant aquests dies en una fira que resulta clau en el calendari internacional del sector vitivinícola i una cita imprescindible per als professionals del vi i els destil·lats.

Es tracta d’una acció pionera de la corporació, que aposta pels vins del territori per oferir-los la possibilitat d’estar presents en una fira de referència en el sector vitivinícola a nivell mundial. Des de la Cambra s’ha enfocat com un tema estratègic en el marc de la promoció internacional dels productes del nostre territori. És la primera vegada que un grup de cellers de casa nostra té la possibilitat de participar en un esdeveniment d’aquesta projecció. Fins ara no hi ha hagut cap representació de vins catalans en aquesta fira tant pel que fa a nombre de cellers com a les diferents DO representades“, expliquen fons de la Cambra.

Vinexpo Paris és el principal punt de trobada al continent europeu per a compradors, distribuïdors, importadors i professionals del sector. Des de la seva creació, s’ha consolidat com un motor d’oportunitats per a les empreses que volen expandir la seva presència en mercats internacionals. En aquesta edició compta amb la participació de 4.000 expositors de tot el món i 137 països representats. La previsió d’assistència ronda els 40.000 visitants professionals.

El mercat europeu és el principal consumidor i productor de vi del món. I dins d’aquest context, Vinexpo Paris és una plataforma estratègica que concentra no només negocis, sinó també innovació, tendències de mercat i coneixement. Els esdeveniments paral·lels a la fira inclouen tastos magistrals, tallers sobre sostenibilitat i conferències que aborden els grans reptes i oportunitats del sector, com ara la digitalització, l’adaptació al canvi climàtic i les noves demandes dels consumidors.

La responsable del Departament d’Internacional de la Cambra de Comerç de Reus, Elena Andreu, és qui lidera la participació a la fira, que també compta avui, en aquest primer dia de fira, amb la presència institucional del president de la corporació, Mario Basora, el vicepresident i coordinador de la Comissió d’Internacionalització, Àngel Torija, així com el director i secretari general de la Cambra, Jaume Llosas.

Pel que fa als cellers que acompanyen a la Cambra, són:
• BODEGAS MAS ALTA
• CELLER CASA MARIOL
• CELLER COOPERATIVA DE GANDESA
• CELLER COVIDES
• CELLER JOSEP FORASTER
• CELLER RONADELLES
• CELLER TERRA DEL PRIORAT
• CELLER TORRE DE VEGUER
• CELLER VINITUM
• COOPERATIVA AGRICOLA DE FALSET- MARÇÀ I LA VINICOLA DEL PRIORAT
• LA VINICOLA DE SARRAL
• REUS PROMOCIÓ

En aquesta acció, la corporació compta també amb la participació de l’agència Reus Promoció, responsable de la marca Vermut de Reus, per aconseguir que aquesta beguda referent a la nostra ciutat es pugui conèixer en els mercats estrangers i pugui ampliar les seves possibilitats d’internacionalització.
Amb aquests dotze cellers, l’estand de la Cambra de Reus tindrà representació de 6 Denominacions d’Origen molt destacades del nostre territori: DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Conca de Barberà, DO Catalunya i DO Cava, la qual cosa suposa un ampli espectre del sector vitivinícola de casa nostra.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, ha destacat “la gran oportunitat que representa per als nostres cellers estar presents en una fira com Vinexpo Paris, on podran ampliar i consolidar la seva xarxa comercial i participar en activitats exclusives, com reunions B2B i tastos personalitzats, que permetran fer valdre la singularitat dels nostres vins”.  La dotzena de cellers del territori Cambra tenen agendades reunions amb distribuïdors, compradors i professionals del sector de diferents procedències, que de ben segur serviran per avançar en la internacionalització dels vins del nostre territori.

Des de la Cambra de Comerç de Reus, reafirmem el nostre compromís amb el sector vitivinícola del territori, impulsant i donant suport a la seva expansió en els mercats internacionals. Mitjançant iniciatives com la participació a Vinexpo Paris 2025, treballem per obrir noves oportunitats comercials i projectar la qualitat i singularitat dels nostres vins al món. La nostra corporació actua com a eix vertebrador en les accions de promoció internacional, facilitant recursos, contactes estratègics i espais destacats perquè les empreses locals puguin créixer i consolidar-se en un sector cada vegada més competitiu i globalitzat.

Reus Promoció impulsa la marca Vermut de Reus

Reus Promoció també és present en aquest important certamen, on promocionarà la marca Vermut de Reus per posicionar-se com a capital del Vermut. En aquest espai, els visitants podran conèixer els diferents vermuts que formen part de la marca (Miró, Iris, Yzaguirre, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp) i gaudir de la degustació corresponent.

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, assenyala que «la presència de Reus Promoció en aquest certamen ens permet donar a conèixer les diferents activitats que formen part de la ‘Ruta del vermut de Reus’ així com la marca turística “GaudíReusa un públic especialitzat en gastronomia». En aquesta línia, Llauradó destaca la importància de Vinexpo París, «un esdeveniment on se citen professionals d’arreu del món per presentar la qualitat dels seus productes». Cal tenir en compte que el mercat francès és estratègic per a la projecció exterior de Reus, ja que l’any 2024, el 21% dels visitants internacionals als espais gestionats per Reus Promoció eren francesos.

La presència a Vinexpo París és una actuació inclosa al pla d’accions de l’Agència per a l’any 2025, d’acord amb els objectius fixats al Pla estratègic de Reus Promoció i al Pla d’actuació municipal per potenciar el posicionament de Reus com a capital del vermut, i promocionar la marca Vermut de Reus entre un públic principalment professional i expert en gastronomia.