Viader és el nou membre de la marca col·lectiva CORPINNAT després d’haver superat totes les auditories obligatòries. Ja són catorze els cellers del territori penedesenc que aplega el col·lectiu i que elaboren vins escumosos seguint un dels reglaments més exigents del món en rigor i qualitat (100% de raïm ecològic, veremes manuals, vinificació íntegra a la propietat, llargues criances, entre d’altres).

Des del seu naixement, el 10 d’abril del 2018 fins l’actualitat, CORPINNAT ha anat integrant els següents cellers: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors, Cisteller i, des d’avui, Viader.

Emprenedor
Celler Viader és l’aventura personal de l’Eduard Viader. Enginyer agrònom de formació i entusiasta de vocació qui, l’any 2009 i amb només vint-i-un anys va iniciar el camí d’elaborar els seus propis escumosos. Durant més d’una dècada, l’aventura de l’Eduard va anar prenent forma en una petita cava al centre de Sant Sadurní d’Anoia fins que, l’any 2018, va descobrir una antiga masia abandonada envoltada de vinyes molt a prop d’Espiells: Can Rossell de la Llena. Una masia reformada incorporant la sostenibilitat com a pilar fonamental del celler i amb la voluntat de potenciar i valoritzar els escumosos i els vins del Penedès. Dos dels valors fonamentals de la Marca Col·lectiva i motius principals per decidir-se a formar part de Corpinnat.

Força pel territori (esperança)
Viader fa un pas valent cap a la qualitat i la defensa del territori: el de vinificar el 100% dels seus vins en una instal·lació pròpia, al que s’hi suma també el conreu de la vinya. Una aposta ferma pel creixement del projecte.

Acollir-se al paraigües de Corpinnat representa un doble guany, consolidant un projecte col·lectiu cada dia més consistent que manté viu el teixit vitícola del Penedès. I que gràcies a la seva fortalesa es poden afrontar els reptes del territori amb seguretat i solidesa, amb una visió de futur ple d’esperança davant les fortes agressions que amenacen aquest paisatge“, expliquen fonts del citat col·lectiu.

La manifesta aposta per la qualitat de tots els cellers membres de CORPINNAT “està donant els seus fruits, amb un increment de valor per tota l’escala del sector vitivinícola. Amb aquesta nova incorporació, CORPINNAT ratifica la seva aposta oberta i integradora amb l’objectiu de vertebrar un sector que no tant sols lluita per sí mateix si no que incorpora la defensa del paisatge, el sosteniment de la pagesia i,  en definitiva, la identitat d’uns vins i d’un territori“.