El premi a millor vermut de l’any ha anat cap a uns vermuters amb molta trajectòria, Vermouth Miró. El seu gran reserva ha estat la beguda destacada d’aquesta edició. Tot i això, també s’han endut un guardó especial el vermut Cori Blanc, de Museu del vermut en la categoria de blancs; l’Olave Vermouth, d’Oratvin en la categoria dels negres; i el Giniris, de Celler de Muller, en la categoria d’innovadors. Tots els guanyadors han pujat a l’escenari a recollir el que és un dels guardons més especials del sector. Després d’un tast a cegues realitzat a les instal.lacions de l’Estació Enològica de Reus, on sommeliers professionals i tastadors van poder gaudir abans que ningú de tots els vermuts catalans que es van presentar.

“Els vermuts representen l’essència de Catalunya, però també de la nostra ciutat, ja que forma part de l’ADN de Reus”, ha reconegut Sandra Guaita, alcaldessa del municipi que acull l’onzena edició dels premis. L’autoritat ha expressat la seva gratitud a tots els presents i ha assegurat que “és una bona eina per reivindicar la cultura i tradició de Catalunya”, una raó més perquè sigui celebrada en aquesta gala. En els principals reconeixements hi ha categories per tal de fer encara més notòria la qualitat dels vermuts catalans.
“El vermut és molt més que una beguda”. Amb aquestes paraules el periodista del diari El Món, Quico Sallés ha donat el tret de sortida a la gala d’entrega de guardons dels Premis Vinari de Vermuts. Prop de setanta elaboradors s’han presentat a la que ja és la festa més esperada en el món del vermut. Vadevi organitza aquest concurs i està patrocinat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció, Refrescos Sanmy, Gràfiques Varias, Euroselecció Wine Tools i la col·laboració de Pulltex, Tastets i Sarau.

Els Premis Vinari no només premien el contingut, sinó que també hi ha guardons per aquells que fan creacions originals fora del producte dins l’ampolla. Aquest any, el premi a la millor etiqueta ha estat per Obreboques, de Celler Gerisena. El guardó és possible gràcies a la col·laboració en la tria de diversos professionals del sector fotogràfic i el disseny. Pel que fa al millor espai on prendre el vermut, escollit per votació popular, enguany Casa Mariol de Barcelona ha estat la més aclamada pel públic. Finalment, la iniciativa turística premiada pel seu compromís amb la tradició catalana i la seva originalitat ha estat Antonio Mascaró, Vilafranca del Penedès.
Finalment, com en cada edició, un vermut ha estat el seleccionat per crear un còctel únic i exclusiu per l’onzena edició. El 2025, el vermut més innovador per combinar en el còctel ha estat Giniris, de Celler de Muller.