Tast amb Llops es solidaritza amb els afectats per la DANA convidant cellers valencians i obrint una línia d’ajuts destinats a Fundació Horta Sud. El tast arriba a la seva majoria d’edat, la 18a edició, amb un total de 22 cellers participants, de Gratallops, el Penedès i el País Valencià
Tast amb Llops celebrarà la divuitena edició el proper dissabte, 3 de maig, amb la participació de 22 cellers de Gratallops, el Penedès i sis convidats del País Valencià. Precisament aquesta és la principal novetat d’aquesta nova edició en què Tast amb Llops arriba a la seva majoria d’edat. Amb la voluntat de mostrar la riquesa i singularitat enològica d’un territori molt proper a Catalunya castigat per les inundacions de la DANA de 2024, s’han convidat cellers de la DO Valencia, DO Utiel Requena, Alt Túria, DO Alacant i IGP Castelló. Però també per acompanyar i solidaritzar-se amb totes les persones damnificades. És per això que Tast amb Llops ha decidit donar 5 euros de cada entrada venuda a la Fundació Horta Sud.
Fins el moment, ja s’han recollit 1.000 euros. A més a més s’ha obert una línia d’ajuts per si algú vol fer un donatiu major i acompanyar el treball d’aquesta fundació comunitària, que està compromesa socialment i culturalment amb els afectats de la DANA.
Els cellers convidats són:
– Vinya Alforí, Terres dels Alforins. DO València
– Baldovar 923. DO València
– Finca Collado. DO Alacant
– Vinos Devotio. Alt Túria i DO Utiel Requena
– Ca Leandro. DO València
– Dominio de Rodeno. IGP Castelló
Els habituals de Tast amb Llops, de Gratallops i del Penedès, són:
– Álvaro Palacios
– Celler Cecilio
– Celler de l’Abadia
– Celler Devinssi
– Clos Figueras
– Clos i Terrasses
– Clos Mogador
– Fredi Torres Viticultor – Lectores Vini
– Josep Grau Viticutor
– Mas Martinet
– Meritxell Pallejà
– Cal Batllet- Ripoll Sans
– Sara i René Viticultors
– Gratavinum
– Colet Viticultors
Tast amb Llops tornarà a reunir cellers que elaboren “Vins de Vila i Terroir”, una categoria estrenada pels organitzadors ara fa 7 anys. Durant la cita es podran tastar més de 100 vins a copes, la majoria de producció molt limitada, marcats per la singularitat del terroir i la filosofia de vida dels productors, basada en l’ecologia i l’artesania, en la sostenibilitat humana, social, cultural i ambiental, i fonamentada en una interpretació molt lliure però precisa i respectuosa del paisatge que cultiven.
Alguns dels cellers acostumen a presentar novetats coincidint amb el certamen. L’any passat, Clos Mogador va presentar el seu primer vi rosat. Aquest any, Xell Gratallops estrena amb primícia el vi de paratge Torrent 2020, el de menys producció de tota la seva història; tan sols 153 ampolles de vinya vella de Gratallops, ja que l’anyada 20 va ser molt difícil, de molta pluviometria.

Tast amb Llops és una cita plenament arrelada al Priorat on es poden tastar vins de gran qualitat i establir un diàleg amb els elaboradors. El tast s’acompanya de música en directe (DJ Golfo de Guinea) i un aperitiu que, aquest any, constarà de pernil DOP Guijuelo tallat a mà, tapes gastronòmiques, oli d’oliva de producció ecològica Miró Cubells de Cabacés (DOP Siurana) i un assortiment de formatges de proximitat de Formatgeria Linens de Bellmunt del Priorat i Serra del Tormo de La Torre del Espanyol.
Encara queden entrades disponibles
El tast, promogut per l’Hotel Cal Llop, se celebrarà a les places de Dalt i de l’Ajuntament de Gratallops i és dels primers organitzats al Priorat coincidint amb la celebració de la Fira del Vi de Falset. Per quart any consecutiu és manté l’ampliació de l’espai de degustació més enllà de la plaça de Dalt per donar cabuda a tots els participants i visitants sense aglomeracions.
Aquest 2025 les reserves segueixen el patró dels altres anys. Majoritàriament, els inscrits són winelovers catalans i espanyols que han participat a la cita en edicions anteriors, de manera que hi ha un alt nivell de fidelitat. També hi ha públic estranger, procedent d’Andorra, Suïssa, Suècia, Bèlgica, França, Irlanda, Regne Unit i els EUA.
L’aforament està limitat a 350 persones. El preu de l’entrada és de 70 euros i permet als assistents tastar els vins, gaudir de la música en directe i de l’aperitiu. Com cada edició, Tast amb Llops compta amb el suport d’Aguiló Vinateria, DOQ Priorat, Tonnellerie Saint Martin i l’Ajuntament de Gratallops.