La Fira Tastavins de Juneda dedica aquest any la seva Jornada Tècnica als vins escumosos amb la ponència “Un món de bombolles” que impartirà la sommelier Anna Casabona qui comentarà i dirigirà el tast. La sommelier vallenca, wine educator de Juvé & Camps, és actualment la segona millor sommelier de Catalunya i també segona d’Espanya i serà l’encarregada d’obrir el programa matinal de la fira el dissabte, dia 7 de juny, a l’espai La Farinera.

El tradicional concurs de tast a cegues per parelles tindrà lloc entre les 17.00 i les 18.30 hores a la mateixa sala municipal. I en finalitzar, s’obrirà el recinte de carpes de la plaça Catalunya amb la degustació de vins de vit-i-u cellers, la major part de la Denominació d’Origen Costers del Segre; tapes de productors de proximitat, amb zona ‘gluten free’; i música en viu.
Els cellers DO Costers del Segre presents a la fira seran Cérvoles, Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Clos Pons, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Vinya els Vilars, Costers del Sió, Lagravera, L’Olivera, Família Torres – Purgatori, Carviresa, Mas Ramoneda, Boldú Viticultors, Mas d’en Roy i Raimat. Els altres cellers catalans participants en aquesta edició són Marc Esteve, Rende Masdeu, Baluard i Brot.
Anna Casabona, sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, també és Diplomada Wset London School. Actualment, sommelier -i com dèiem- formadora a Juvé Camps. Amb més de vint anys d’experiència al capdavant del càtering i botiga de vins El Rebost i set anys al celler de Capçanes. Ha estat finalista dels Concursos Millor Sommelier de Catalunya i d’Espanya a diferents edicions.