El xef Andrés Torres, del restaurant Casa Nova (1 Estrella Michelin i 1 Estrella Verda), serà l’amfitrió d’un sopar solidari a quatre mans el proper 25 de juny al seu establiment de Sant Martí Sarroca (Barcelona), acompanyat per Javier Olleros, xef del restaurant Culler de Pau (2 Estrelles Michelin i 1 Estrella Verda). La iniciativa recaptarà fons mitjançant el sopar i una fila 0 solidària, i la totalitat dels beneficis es destinarà directament als nens i nenes de Gaza, ja que tots els costos de l’esdeveniment (productes, logística i personal) seran assumits íntegrament pels equips dels dos xefs.

Andrés Torres, xef i propietari del restaurant Casa Nova (1 Estrella Michelin i 1 Estrella Verde) i president de l’ONG Global Humanitària, ha anunciat que organitzarà una sèrie de sopars solidaris començant el pròxim 25 de juny a les 20.00 hores al costat de Javier Olleros, xef guardonat i propietari de Culler de Pau (2 Estrelles Michelin i 1 Estrella Verde), amb un ferm compromís humanitari, la recaptació íntegra serà destinada a fer costat als nens afectats pel conflicte bèl·lic a Gaza.

La gastronomia és molt més que donar menjar. Té un poder transformador brutal en el món, però lamentablement en aquests moments parlar de menjar és sinònim de fam, el menjar s’està utilitzant com a arma de guerra per a matar, hem de ser valentes i utilitzar-la com a vehicle per a sensibilitzar davant les injustícies i aconseguir ajudes per a fer desaparèixer aquesta fam“, assegura Torres.

Tots els costos de l’esdeveniment (inclosos productes, logística i personal) seran coberts íntegrament pels equips de tots dos xefs, garantint que el 100% dels fons obtinguts beneficiïn directament als nens i nenes gazatíes. El sopar serà per a un total de 34 persones, amb un cost de 200€, encara que s’ha anunciat la creació d’una fila 0 per a tots aquells que vulguin aportar la seva ajuda a la causa. El número de telèfon que s’ha habilitat per a això és el 669 604 824.

En aquest primer sopar quatre mans, Andrés comptarà amb la col·laboració de Javier Olleros, un altre xef compromès en altres projectes solidaris. “Per a mi és un plaer sumar-me al projecte d’Andrés i donar-li força per a no quedar-nos callats davant la semblant barbaritat que està succeint davant dels nostres ulls“, confirma Olleros.

La iniciativa s’emmarca en el treball constant de Global Humanitària, ONG que desenvolupa projectes de cooperació internacional en diferents parts del món i que actualment canalitza esforços d’ajuda urgent a Gaza. Global Humanitària ha impulsat un projecte d’emergència a Gaza per a garantir l’accés a bons de menjar i formar un equip de psicòlegs que atendran grups de menors víctimes de la terrible situació que es viu en la franja. Els dies que passarà Torres a Gaza tenen com a objectiu, a més de l’esmentat anteriorment, poder documentar l’estat actual de la regió i les condicions extremes en les quals es troben els seus habitants.

Com participar
A més del número de telèfon 669 604 824 per a la gestió de reserva de fila 0 i del sopar, també es pot participar a través de Bizum (06558) o fent una aportació a Global Humanitària (ES83 0049 1806 9429 1063 9529).

Accions a Gaza
El passat de 6 d’octubre, Andrés Torres, que no ha desistit de la seva obstinació de denunciar la utilització de la fam com a arma de guerra, es va pujar a un avió militar jordà per a participar en el llançament de 30 tones d’aliments i medicines sobre la localitat gazatí de Jan Yunis. L’acció es va realitzar després de Torres fora a Beirut per a coordinar i efectuar el lliurament de centenars de racions de menjar a les famílies que es van veure obligades a deixar les seves cases a conseqüència dels bombardejos israelians al Líban.

Andrés Torres i Global Humanitària: cuina, sostenibilitat, ajuda humanitària, i periodisme
Andrés Torres (Barcelona, 1968) és xef, periodista i activista humanitari. Guanyador del Basque Culinary World Prize i amb una Estrella Michelin i una Estrella Verda a casa Nova, Andrés ha desenvolupat la seva carrera entre la comunicació i la cuina. Després d’anys en ràdio, televisió i premsa, va fundar en 1998 l’ONG Global Humanitària, amb projectes a Amèrica, Àsia i Àfrica centrats en els drets del nen. Propietari del restaurant Casa Nova, combina sostenibilitat, gastronomia i compromís social. La seva labor humanitària li ha portat a zones en conflicte com Gaza, Síria o Ucraïna, prestant ajuda d’emergència a víctimes de guerres i catàstrofes naturals.