Perelada llança Garrigal, un vi de vinyes velles 100% carinyena amb un marcat caràcter mediterrani

. Aquest negre de gamma alta té el seu origen en els ceps plantats fa més de seixanta anys de la finca La Garriga del celler de l’Empordà

El celler Perelada presenta Garrigal, un vi 100% carinyena de l’anyada 2023 amb origen en la finca La Garriga (Mollet de Peralada, Alt Empordà), on es troben les seves vinyes més antigues, d’entre 60 i 80 anys. “Es tracta d’un negre elegant i equilibrat, amb una criança de set mesos en roure francès, que mostra una àmplia expressió varietal, reflex del pas del temps i una personalitat marcadament mediterrània que li confereix un territori vitícola autèntic“, expliquen des del citat celler.

Amb un fort arrelament en la terra i en la història de Peralada, en Garrigal tradició i experimentació conviuen en equilibri, mantenint tota l’essència de l’Empordà.

 Les 41 hectàrees de sòls de grava i cants paleozoics (coneguts com a aspres) de la finca La Garriga, banyades per la llum i l’aire de la mar Mediterrània, constitueixen un refugi únic per als ceps vells, que desenvolupen una molt bona resistència al secà. Aquests ceps ocupen una superfície de 26 hectàrees, de les quals nou estan dedicades específicament al cultiu de carinyena en got, amb les quals s’elabora el vi Garrigal.

Un raïm de gran puresa i intensitat, que dona com a resultat vins d’una extraordinària concentració i complexitat“.

 Segons Delfí Sanahuja, enòleg cap del celler Perelada, “Garrigal 2023 és un vi que conjuga la força del terroir, la saviesa de la tradició i l’ànima de ceps amb seixanta-cinc anys d’història“.

De color cirera intens, aquest vi de gamma alta desprèn aromes florals i a herbes aromàtiques característics de la varietat i la ubicació de la finca, en perfecte equilibri amb les notes afruitades dels fruits vermells àcids, amb tocs fumats i especiats. En boca, la combinació de tanins madurs i acidesa li atorga una entrada suau i elegant, i més endavant mostra potència i intensitat, deixant un llarg postgust“.