La DO Terra Alta ha ratificat Pere Bové com a President del Consell Regulador per un estret marge de vots i aprova impulsar un Pla de Transparència que inclogui la realització d’una auditoria dels anys 2022 i 2023 (corresponent al darrer any de gestió de l’antic Consell Regulador), que analitzi també els resultat de l’informe d’auditoria de l’any 2022 i que ha provocat una forta crisi interna després que els seus resultats es fessin públics la setmana passada.
La reunió celebrada aquest matí a Gandesa ha constatat la divisió intena dins aquest ens i s’ha celebrat pocs dies després d’una passada convocatòria on una nota de premsa de la DO comunicava la dimissió del seu president, Pere Bové. renúncia que -finalment- no s’ha fet efectiva. Pere Bové ha insistit en diverses vegades que “no ha tingut res a veure amb la filtració publicació del citat informe d’auditoria i ha remarcat que “el sentiment de tot el Consell és que hi hagi transparència  i que la DO pugui treure pit dient que les coses s’han fet bé i no hi hagi ombra de dubte“.
Marc Paladella.
Bové avui ha demanat que el seu càrrec es ratifiqués al començar la junta del Consell Regulador i la seva petició ha sortir guanyadora gràcies també al seu propi vot de qualitat. La resta de membres contraris a la seva gestió han anunciat tot just acabat el Consell que han impugnat la convocatòria d’avui i que demanaran novament la seva renúncia en una nova convocatòria que volen que se celebri el més aviat possible. Marc Paladella, portaveu d’aquest sector contrari a Bové, ha criticat la publicació fa dies dels resultats d’aquest informe auditoria (on s’esmentaven diverses presumptes desajustos i/o mancances comptables), ha manifestat “creiem que les coses no van bé, hi ha hagut durant aquest temps molt d’immobilisme i la filtració d’aquestes dades ha estat la goat que fet vessar el got“. Paladella s’ha mostrat convençut de poder aconseguir els suports necessaris per “reorientar el Consell Regulador amb una nova presidència“.