En el marc de la Festa de la Verema, aquest dissabte 24 d’agost s’han entregat els Premis Sigillum als millors vins de la DO Conca de Barberà. L’edició, que celebra el seu 33è aniversari i és la segona amb la nova denominació de “Premis Sigillum”, ha comptat amb sis categories: blancs joves, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres amb criança i monovarietal de trepat.

El canvi de nom, adoptat el 2023, reflecteix la dedicació contínua a l’excel·lència i el compromís amb el reconeixement dels millors vins de la comarca. Enguany, el tast dels vins es va realitzar el dimarts 20 al restaurant ForEvents, on un jurat format per 20 professionals, entre ells enòlegs i sommeliers, van avaluar els vins mitjançant tauletes, per puntuar-los segons les seves qualitats. Les qualitats a tenir en compte passaven per vista, gust i olfacte de cada vi.

Enòlegs i sommeliers, membres del jurat d’aquest 2024.

Els premis Sigillum han experimentat una notable evolució en els darrers anys, destacant especialment l’edició del 2023, en què s’ha incorporat l’ús de tauletes per a les puntuacions. Aquestes puntuacions es transmeten directament a un ordinador, agilitzant el procés de recompte i millorant l’eficiència en la gestió dels resultats. El tast, que va començar amb els blancs joves, i es va acabar amb els negres de trepat, va ser dirigit pel sommelier Ramon Roset.

Els guardons ha estat lliurats per diferents representats de les diferents nstitucions, entre ells l’Il·lustríssima Sra. Aida Morgades Agüera, videalcaldessa de l’Espluga de Francolí, el Sr. Ricard Sebastià, President de la DO Conca de Barberà. També, la Sra. Elisabet Saez, secretària del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, la Sra. Mariona Rendé, vocal Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, la Sra. Iolanda Trilla, cap de l’Oficina Comarcal de la Conca de Barberà, I finalment, la Sra. Sra. Esther Copons, consellera de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Els guanyadors d’aquest 32è concurs de vins DO Conca de Barberà han estat:

BLANCS JOVES
Medalla d’or: Llum de Vi Blanc 2023, de Cal Gasset.
Medalla de plata: Cara Nord Blanc 2023, de Cara Nord Celler
Medalla de bronze: Entre 2 Parellada 2023, de Celler VidBertus

BLANCS AMB CRIANÇA
Medalla d’or: Abadia de Poblet 2020, Abadia de Poblet
Medalla de plata: L’Orni Chardonnay 2022, de Marta Pedra
Medalla de bronze : Genuïna 2022, de Celler Rendé Masdéu

VINS ROSATS
Medalla d’or: Portell Trepat 2022, Vinícola de Sarral
Medalla de plata: Nanos Trepat 2023, de Celler Mas Foraster
Medalla de bronze: Castell d’Or Trepat 2023, de Castell d’Or

VINS NEGRES JOVES
Medalla d’or: Negre de Folls Garnatxa Negra 2023, de Marta Pedra
Medalla de plata: Les Gallinetes 2023, de Celler Mas Foraster
Medalla de bronze: Inquiet 2022, de Celler Rendé Masdeu.

NEGRES AMB CRIANÇA
Medalla d’or: Grillat dels Tossalets Trepat 2021, del Celler Pla de la Masó
Medalla de plata: Arnau Syrah 2019, de Celler Rendé Masdeu.
Medalla de bronze: Crepuscle Merlot 2020, de Cal Gasset.

NEGRES DE TREPAT
Medalla d’or: Carles Andreu Trepat 2021, del celler Carles Andreu
Medalla de plata: Josep Foraster Trepat 2023, del celler Mas Foraster
Medalla de bronze: Glatim Trepat 2022, de Vínicola de Sarral