Territori Pissarra és una comunitat formada per cellers que elaboren vi a partir de raïm cultivat sobre sòl pissarrós amb l’objectiu de donar a conéixer les particularitats d’aquest terrer. El seu objectiu és el de teixir complicitats amb territoris i viticultors que treballen sobre el mateix sòl i generar, per una banda, un espai per compartir experiències professionals i de l’altra, fer arribar als amants del vi l’excel·lència dels vins de pissarra.

Territori Pissarra és un projecte iniciat el 2022 a la població de Colera, Alt Empordà amb cellers vinguts del Penedés, Priorat, Llenguadoc-Rosselló i Empordà. En la seva tercera edició, es presenta a Gallicant, Priorat, on cellers vinguts de diferents territoris de pissarra oferirant els seus vins. Previ al tast, a les 11 h, des de l’ermita de Sant Pau d’Arbolí es farà una visita guiada a la finca de Gallicant, un projecte de paisatge resilient, a càrrec d’un dels seus impulsors en Blai Rosés. A les 13 h es farà una presentació sobre la influència de sòls de pissarra en els vins mediterranis i de com s’afronta el canvi climàtic en aquest tipus de vinya a càrrec de les enòlogues Anna Espelt (Empordà) i Sandra Doix (Priorat). Modera la taula i condueix el tast Esther Pujol, gestora cultura i sommelier. Acompanyant el tast la cuinera Núria Vila ha dissenyat un menú amb carn de caça, pastura i producte de temporada de la finca.

CELLERS PARTICIPANTS

Empordà_

Celler Hugas de Batlle, Espelt Viticultors, Nòmades del Nord, Somni d’Istiu, Vinyes d’Olivardots

Priorat_

Burgos-Porta, Celler de l’Era, Pasanau Clos, Pachem, Costers del Priorat, Mas d’en Gil, Les Rampoines, Sandra Doix, Totó Marqués

Penedès_

Orda vins

Entrada tast 25 €, inlcou la copa i un descompte de 5 € per la compra d’una ampolla de vi.

Aforament limitat a 250 persones. Horari del tast de les 12 h a les 17 h.